Hopp til innhold

Kaos på flyet: Nordlending spiste tørrfisk

Line fant frem tørrfisksnack da hun ble sulten på flyet. – Cockpit vurderte å undersøke for teknisk feil, forteller hun.

Tørrfisk-splittbilde

Det var denne posen med tørrfisk som skapte trøbbel ombord på flyet til Italia. – Cockpit hadde vurdert om de måtte undersøke for tekniske feil, forteller Line Holdal.

Foto: Line Holdal

Det startet som en helt vanlig flyreise for meløyværingen på vei til Milano i Italia. Hun hadde sjekket inn bagasjen, passert trygt gjennom sikkerhetskontrollen og fant seg etterhvert til rette i flyet.

Under sikkerhetsdemonstrasjonen kom sulten trengende, og ingenting var vel mer naturlig for nordlendingen enn å finne frem sin medbrakte tørrfiskpakke. Det skulle hun kanskje ikke gjort.

Line Holdal spiser tørrfisk

Italia-turist Line Holdal fikk flere anledninger til å nyte tørrfisk når hun kom seg ut av flyet. Her med en tallerken stoccafisso/tørrfisk.

Foto: Privat

– Flyvertinnen kom bort til meg etter demonstrasjonen og spurte hva jeg spiste på. Hun hadde fått melding fra cockpit om at de hadde kjent en merkelig lukt, og de hadde vurdert om de måtte undersøke for tekniske feil. Noen av passasjerene hadde også klaget, så jeg fikk streng beskjed om å pakke bort tørrfisken under resten av flyturen, forteller hun på telefon fra Italia.

Tørrfisk og indisk take out

Hos StarTour er ikke pressekontakt Nora Aspengren overrasket over at tørrfisken kan ha skapt problemer ombord.

Nora Aspengren

Nora Aspengren hos StarTour har aldri hørt om at tørrfisk har skapt problemer ombord på et fly, men blir likevel ikke overrasket.

Foto: Pressefoto

– Folk tar med seg mye rart ombord i flyet. Man bør tenke på at litt sunn fornuft kan være hyggelig for medpassasjerene. Tørrfisk og indisk take out er kanskje ikke det lureste å ta med seg. Det er veldig tett ombord, og lukten sprer seg raskt, sier hun.

Hun oppfordrer også til å unngå ta med seg ting som lager mye søl.

– For all del, ta med deg mat ombord om du vil, men ikke velg noe som lukter mye og lager mye søl. Å ta med seg en wienerpølse fra gateområdet og inn i flyet er ikke alltid det lureste, tipser Aspengren.

Gode rådvarer

Holdal ble mildt sagt overrasket over kaoset hun skapte. Hun fant ingen annen utvei enn å pakke tørrfisken pent tilbake i posen og legge den i vesken.

– Moralen er vel å vente med å åpne tørrfisken din til du er i Italia eller Nord-Norge der vi vet å sette pris på gode råvarer, skrev Holdal humoristisk på sin facebookprofil etter opptrinnet.

Hun lot likevel ikke hendelsen sette en stopper for ferien i Milano, og har heller ingenting å klage på mot flyselskapet.

– Jeg har igjen masse tørrfisk som jeg koser meg med i Italia, avslutter hun.