Debuterte som produsent og vant Amanda

"Til siste hinder" vant Amandaprisen for beste norske barnefilm i 2011, og på onsdag har oppfølgeren verdenspremiere i Haugesund.

Kathrine Haugen

Kathrine Haugen debuterte som produsent i filmen 'Til siste hinder' som fikk Amanda-pris for beste barnefilm.

Foto: Privat

– Det føles veldig bra, det må jeg si. Det gikk over all forventning. Vi hadde ikke tenkt at vi skulle klare å komme oss så langt med filmen, sier Kathrine Haugen til NRK.no.

Kathrine Haugen debuterte som produsent med filmen "Til siste Hinder", som ble spilt inn ved barndomshjemmet hennes i Sømna kommune. Filmen har fått gode tilbakemeldinger og ble en suksess blant det norske folk.

– Vi er veldig fornøyd med filmen og det er en veldig fin film, og jeg er glad for at Amanda juryen syntes det sammen. Å få Amandaprisen er vel det største man kan oppnå i Norge, så jeg får satse på større internasjonale priser nå.

Tidligere har hun fått to internasjonale priser, en i Sverige og en i Tyskland.

– Når man lager en lavbudsjettsfilm som dette, så lurer man på om man kan konkurrere med de store. Man er veldig ydmyk i forhold til at det er veldig mange flinke filmskapere i Norge.

– Tidligere har vi vunnet både i Tyskland og Sverige, så vi følte at vi hadde en sjanse til å bli nominert, og da vi vant var det en ekstra bonus. Det har ikke helt gått opp for meg, sier hun fornøyd.

Feiret med Solo

Haugen var ikke tilstede ved prisutdelinga, da hun ikke kom seg med flyet fra Brønnøysund lufthavn på grunn av tåke. Regissør Anders Øvergaard og medprodusent Odd Iversen tok imot prisen, men Haugen er ikke lei seg for at hun ikke fikk motta prisen i Haugesund.

– Jeg hadde sovnet sammen med tvillingene mine på tre år, da jeg våknet av telefonen som ringte rundt klokken 22.00. Da hadde vi vunnet!

– Jeg feiret prisen med et glass Solo sammen med kjæresten min hjemme i Sømna. Jeg er fra Sømna og jeg bor her, så det var litt godt å være her. Lokasjonen i filmen er jo barndomshjemmet mitt, så det er litt spesielt.

(Saken fortsetter under bildet)

"Skvis"

Oppfølgeren til 'Til siste hinder' har verdenspremiere i Haugesund onsdag 22. august.

Foto: Filmweb

Verdenspremiere

Haugen reiser ned til Haugesund i morgen og gleder seg til hennes andre film har verdenspremiere på onsdag.

– Oppfølgeren til "Til siste hinder" har verdenspremiere i Haugesund på onsdag. Jeg gleder meg veldig til å vise filmen, sier hun.

Hun forteller at oppfølgeren "Skvis" handler om de sammen jentene, bare ett år etter. Nå er de i en skvis mellom barneverden og ungdomsverden og bryr seg om gutter, mopeder og alkohol.

– Filmen handler om de samme jentene og det er det samme universet, men den er nok ikke like uskyldig som den forrige filmen.

Hun skryter av flinke folk både foran og bak kameraet og at hele lokalsamfunnet har bidratt.