Hopp til innhold

Italienske Gianni Moscon ble kongen av Korgfjellet

Det ble tungt for de norske rytterne opp Korgfjellet på dagens etappe. Beste nordmann ble Odd Christian Eiking på femteplass.

Gianni Moscon

Gianni Moscon (Team Sky) vant tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway lørdag. Etappen gikk fra Nesna til Korgfjellet.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tre nordmenn klarte å komme seg inn blant topp ti, med Odd Christian Eiking fra FDJ som beste nordmann på en femteplass. De øvrige nordmennene var Bjørn Tore Hoem fra Team Joker - Byggtorget på åttendeplass og Carl Fredrik Hagen fra Team Sparebanken Sør på niende.

Odd Christian Eiking

21-åringen Odd Christian Eiking ble beste nordmann opp Korgfjellet. Her fra lagpresentasjonen i Bodø på onsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Alexander Kristoff klarte lenge å holde følge med hovedfeltet de siste ni kilometerne opp Korgfjellet, men måtte gi slipp da det gjenstod tre kilometer. Det samme måtte det lokale håpet August Jensen.

Første proffseier

Det var en svært fornøyd italiener som kom først over målstreken i regnværet på Korgfjellet. Med denne seieren tok han sin første proffseier i karrieren.

– Laget gjorde en god jobb og til slutt var det jeg som hadde de beste beina. Jeg må takke alle som har støttet meg siden jeg var liten, og familien min. Det var en hard etappe, spesielt etter at det var full gass opp første bakken. Jeg kommer til å huske denne seieren lenge, sa Moscon til NRK etter målgang.

Tøff etappe

Den tredje etappen av Arctic Race of Norway hadde målgang på Korgfjellet på Helgeland. For de av rytterne som jakter sammenlagttittelen var dette dagen de måtte vise seg frem. Det ble kjørt hardt allerede opp det første fjellet, men et brudd med fire ryttere klarte å etablere seg like etter toppen av bakken, skriver procycling.no.

Når hovedfeltet gikk inn i den siste klatringen opp Korgfjellet var det bare 40 sekunder opp til bruddet. Flere bruddforsøk ble kjørt inn av hovedfeltet, før alle var samlet når det gjenstod cirka 5 kilometer igjen.

Da ble det offensiv støting fra flere ryttere, og blant andre Lars Petter Nordhaug prøvde å få en luke til hovedfeltet, men ble gjentatte ganger kjørt inn av fjorårsvinner Rein Taaramäe.

Til slutt var det en gruppe på tre ryttere som fikk avstand til hovedfeltet. Sky-rytteren Gianni Moscon støtet seg opp til denne gruppen når det var litt over to kilometer igjen. Han passerte trioen to kilometer før mål og kom i ensom majestet over mållinjen på Korgfjellet.

Kristoffer kommer i mål

Alexander Kristoff kom i mål 1 minutt og 7 sekunder etter vinneren Gianni Moscon. På sammenlagtlisten ligger Kristoff nå på en 15. plass, 1,04 bak samme mann.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
Arctic Race of Norway etappe 3

3. etappe av Arctic Race of Norway