Hurtigruten vil redde Hurtigruten

Hurtigruten vil redde hurtigrutemuseet. Tar utfordringen fra fylkesrådet i Nordland.

Hurtigrutemuseet på Stokmarknes
Foto: Eva Berget / NRK

Fylkesråd for økonomi i Nordland, Geir Ketil Hansen, oppfordrer Hurtigruten til å delta aktivt i arbeidet med å sikre museets fremtid.

Den utfordringen tar Hurtigruten.

- Hurtigruten er positiv til det initiativet som tas fra Fylkesråden. Vi ønsker å bidra i en prosess slik at slike midler kan sikres over tid.

Del av historien

Ragnar Norum er kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, som er vårt eneste hurtigruteselskap.

At selskapet nå vil være med på å redde hurtigrutemuseet, det liker fylkesråd for økonomi i Nordland, Geir Ketil Hansen.

- Det vil være veldig interessant om de kom på banen og det vil gi saken en ny dimensjon. Det vil kanskje hjelpe på slik at vi får en raskere løsning.

- Hurtigruten Group er nå de eneste som driver hurtigrutedrift i Norge. Det er en del av deres historie. Det kan man sammenligne med både Jernbanen og Posten og Tele. Her er både Jernbaneverket, Telenor og Posten Norge AS med og drive de nasjonale museene, sier Hansen.

Merkevare

Ragnar Norum i Hurtigruten sier at selskapet ikke skal være en fast finansieringskilde til drift av Hurtigrutemuseet, men at selskapet vil bruke all sin påvirkningskraft overfor statlige myndigheter for å få omgjort museet til et nasjonalt etatmuseum.

- Det kommer vi til å gjøre for vi er tjent med at historien tas vare på. Det er en viktig del av vår merkevare som må tas vare på. Historien er viktig for Hurtigruten så vi er veldig positive til å være med i en slik prosess.

- Vi ønsker også at Hurtigrutemuseet fortsatt skal ligge på Stokmarknes. Det er der museet har sin naturlige hjemhavn. Vi vil bidra i den grad vi kan gjennom utflukter dit, sende passasjerer dit for å få opp omsetningen og egne inntekter, avslutter Norum.