NRK Meny
Normal

Høy temperatur i studio

Det ble både høy temperatur og tempo da Nordland Aps tredjekandidat Eirik Sivertsen møtte NRK Nordlands utspørrere onsdag kveld.

Eirik Sivertsen, Nordland Ap på nettmøte

SVARTE LESERNE: Eirik Sivertsen fikk spørsmål om alt fra pelsdyroppdrett til barnevern på nettmøtet i dag.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

- Vi vil jobbe for at de ungdommene som ikke vil gå på skole skal få muligheter til å inkluderes i arbeidslivet, sa Sivertsen.

Skoletaperne

Utspørrerne Karoline Aspaas og Bård Moen var opptatt av skoletapernes situasjon, og Sivertsen kunne love at ungdommene som faller utenfor skal inkluderes og komme i arbeid gjennom at fagbevegelse og næringslivet.

I utspørringen fikk Sivertsen også spørsmål om forlengelsen av Nordlandsbanen. Aspaas viste til at Jens Stoltenberg nylig i en skoledebatt hadde sagt at han ikke var for å forlenge Nordlandsbanen fra Fauske til Tromsø, mens Nordland Ap har programfestet denne forlengelsen.

Ønsker en utredning

Eirik Sivertsen, tredjekandidat i Nordland Ap

Eirik Sivertsen og partikollega Tom Vidar Karlsen studerer spørsmålene fra leserne.

Foto: Susanne Lysvold

- Selv om Stoltenberg sa det han sa, så ønsker Nordland Ap en utredning som kan si noe om det er grunnlag for en slik ide, sa Sivertsen.

Egentlig var det førstekandidat og politisk veteran Tor-Arne Strøm fra Mo i Rana som skulle svart leserne i ettermiddag. Men på grunn av sykdomsforfall steppet Sivertsen inn.

- Utspørringen var tøff med vanskelige og gode spørsmål, sier Sivertsen.

Barnevern og pelsdyr

Etterpå var det nettmøte og Sivertsen var godt forberedt på spørsmål om skole og eldreomsorg. Men det fikk han ikke.

- Men det var mange interessante spørsmål både om samferdsel og barns oppvekstvilkår.

Og barnevernssituasjonen i Bodø hvor 100 barn står i kø?

- Det er en vanskelig sak. Vi har styrket barnevernet i Bodø de siste årene, men utfordringene er fortsatt store. Økningen i barnevernssaker er ikke spesielt for Bodø, vi ser de samme tendensene over hele landet, sier Sivertsen.

Les hva Aps tredjekandidat svarte på spørsmål om pelsdyroppdrett, fartsgrenser, Afghanistan, hurtigruetn, hovedflybase, oppdrett - og pelsdyr her:

Slik svarte Eirik Sivertsen