Her slepes fiskebåten inn til land

Redningsskøyta fikk store utfordringer med å berge fiskebåt etter kollisjon.

båt1

Nesten hele fiskebåten var under vann under slepingen inn til Svolvær

Foto: Redningsskøyta Sund Flyer

I ettermiddag kolliderte to 35-fots fiskebåter sør for Helle. Den ene fiskebåten fikk så store skader at den var i ferd med å synke. Redningsskøyta Sund Flyer kom til og slepte båten inn til kai i Svolvær.

– Vi måtte kjøre i maks 1,5 knops hastighet for å unngå at båten gikk ned, sier skipsfører Rune Pedersen på Sund Flyer.

Båt2

Båten slepes til Svolvær

Foto: Redningsskøyta Sund Flyer

Redningsskøyta har nå kommet fram til Svolvær med båten. Båten skal kun være ett år gammel, men selv om de har fått den i land, tror ikke Pedersen den er mye å ta vare på.

– Den er helt knus i baugen. Hele båten har i praksis vært under. Det eneste som stakk opp under turen til Svolvær var baugen og to vindu. Men vi slapp i alle fall at den havnet på havets bunn, sier Pedersen.

Ingen av båtførerne skal ha blitt skadet under kollisjonen. Årsaken til kollisjonen mellom båtene er ukjent, men den ene båtføreren skal ha blitt blendet av sola like før kollisjonen.

– Båtføreren i båten som sank kom seg over i den andre båten, og har opplyst at han ikke er skadet. Ingen av de to båtførerne har havnet heller i vannet, sier redningsleder Sten-Rune Nikolaisen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Også den andre båten fikk skader, men var ikke i fare for å synke.

– Den har fått noen skader i baugen, men fiskeren ville gjøre seg ferdige med garna før han gikk inn til land, forklarer Rune Pedersen.

båt3

Fiskebåten ligger fortøyd til kai i Svolvær.

Foto: Redningsskøyta Sund Flyer