Hopp til innhold

Lanserte seg selv som ny sjef

Da bedriftsforsamlingens leder tok kontakt med den nye storeieren i selskapet, lanserte Trygve Hegnar seg selv som ny styreleder.

Trygve Hegnar

SKAL STAKE UT KURSEN: Trygve Hegnar er valgt til ny styreleder i Hurtigruten ASA.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

På bedriftsforsamlinga i Narvik i dag ble Trygve Hegnar enstemmig valgt til ny styreleder i Hurtigruten.

– Et spennede selskap som jeg har stor tro på, sier nyvalgt styrelder i Hurtigruten Trygve Hegnar i sin første kommentar som ny styreleder.

Trygve Hegnar eier nå 20 prosent av aksjene i hurtigruten, og er største eier.

– Jeg har fulgt selskapet lenge, men bestemte meg ikke for å kjøpe før i forrige uke. Hurtigruten er et spennende selskap med stort potensiale. Jeg har tro på den strategien som er valgt, sier den påtroppende styrelederen.

Glad og bekymret

Bedriftsforsamling I Hurtigruten

BEDRIFTSFORSAMLINGA: Her er bedriftforsamlingen samlet i narvik. I forgrunnen narvik-ordfører Karen Margrethe Kuvaas.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

I Narvik er man både glad og bekymret over at det er Trygve Hegnar som nå står ved roret.

– Dette blir bra. Hegnar har en kompetanse som vil komme godt med. For Narvik sin del er jeg bekymret for den dagen vi ikke lenger har en aksjonæravtale. Den dagen er det nok kjøttvekta som vil telle, sier Narvik-ordfører og medlem i bedriftsforsamlingen, Karen Margrethe Kuvaas (Ap) til NRK.

Hun er også bekymret for Hurtigrutens hovedkontor, som ligger i Narvik.

– Det er aldri godt å vite hva Hegnar tenker om det. Han tar nok finansielle hensyn og det har jeg forståelse for. Vi ønsker også et sterkt finansielt selskap. Men vi er opptatt av arbeidsplassene her. Jeg håper han ser alle fortrinnene vi har i så måte, sier hun.

Lanserte seg selv

Leder i bedriftsforsamlingen Leif Teksum tok kontakt med Trygve Hegnar da det ble kjent at han hadde kjøpt seg opp til 20 prosent i selskapet.

– Da ga han klart uttrykk for at han kunne tenke seg å bli styreleder i selskapet. Jeg hadde en personlig samtale for å kartlegge hvilke kvalifikasjoner. Jeg syns han ga et positivt inntrykk og hele valgkomiteen tror han kan gjøre en god jobb, sier Teksum.

Direktør Olav Fjell i Hurtigruten

FORVENTNINGSFULL: Administrerende direktør Olav Fjell.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Valgkomiteen snakket med alle de store aksjonærene og alle støttet hans kandidatur.

– Både ut fra at han nå er den største eieren i selskapet, men også fordi han har kvalifikasjoner som egner seg i et styrelederverv. Det gjorde valget lett.

Les også: Ønsker Hegnar velkommen

Store forventninger

Administrerende direktør Olav Fjell har store forventninger til Hegnar.

– Han er en mann som er kjent for å sitte sette sitt lys under en skjeppe. Jeg tror dette blir kjempespennende.

At Hegnar tidligere har ironisert over Hurtigruten får ingen konsekvenser for samarbeidet med Fjell.

– Alle journalister har hatt en skarp penn i sine saker om Hurtigruten. Det har også journalisten Hegnar. Men det er styrelederen og eieren Hegnar jeg skal samarbeide med.

Allerede i neste uke skal han og Hegnar sette seg ned og stake ut den videre kursen for selskapet. For til tross for 127 millioner kroner i overskudd i tredje kvartal er selkapets gjeld fortsatt på tre millirder kroner.

– Krisa er over, men jobben er ikke gjort, sier Fjell.

Krevende styrejobb

Trygve Hegnar erstatter Per Arne Watle.

– Det har vært en krevende, men også givende, oppgave å være styreleder i Hurtigruten i denne utsatte perioden. De oppnådde resultater taler for seg, og fremtidsutsiktene er mer lovende enn på mange år. Jeg forlater selskapet med en god følelse og håper på fortsatt fremgang for Kystens Riksvei nummer 1, sier avgående styreleder Per Arne Watle.

– En turbokapitalist

NRKs økonomikommentator Steinar Mediaas tror det blir bra med Hegnar.

– Den sterke veksten i aksjeverdien i Hurtigruten etter at Trygve Hegnar ble storeier, viser at han allerede er viktig for selskapet, sier Mediaas.

Mediaas mener også det er ganske vanlig at aktører i aksjemarkedet snakker verdien av en aksje ned, for så å kjøpe seg inn selskapet.

– Dette er kynisk, men ikke ulovlig.

SE VIDEO:

Video nsps_upload_2009_11_20_7_44_46_833.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.