Glimt vant endelig på bortebane

Etter tre strake tap og null mål på bortebane løsnet det endelig for Bodø/Glimt.

Bodø/Glimts trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen mellom Bodø/Glimt og Brann på La Manga.

Kåre Ingebrigtsen har vært hardt presset etter Bodø/Glimts elendige sesongstart. Søndag snudde det imidlertid da Glimt slo Løv-Ham i Bergen. (arkivbilde)

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Håvard Sakariassen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot Løv-Ham og dermed tok Bodø/Glimt årets første trepoenger.

– Dette føles utrolig godt, det er det ingen tvil om. Spesielt er jeg fornøyd med måten det skjer på. Vi er det klart beste laget gjennom hele kampen, sier Kåre Ingebrigtsen til nrk.no rett etter kampen.

Målscorer Sakariassen var også strålende fornøyd.

– Vi vet jo hvordan tabellen ser ut, så dette var veldig viktig. Nå håper jeg vi drar trepoengere jevnt og trutt utover sesongen, sier han.

Se høydepunktene fra kampen her: (artikkelen fortsetter under)

Video Løvham - Bodø/Glimt

Løvham - Bodø/Glimt

Fortjent seier

Seieren var fortjent, for det var Glimt som var best hele veien. I sjansestatistikken sto det 4-1 til gultrøyene. Og nå er det slutt på bortespøkelset.

– Dette hjelper på selvtilliten og gir oss litt ekstra trygghet. Nå drar vi til Tromsø på onsdag (mot TIL i cupen) og vi drar dit med tro på at vi kan vinne den kampen. Vi føler oss ikke underlegne for noen, og vi kommer helt sikkert til å vinne flere kamper utover sesongen, sier Glimts trener.

Tolv minutter etter pause falt avgjørelsen da Håvard Sakariassen satt en retur fra Løv-Hams målvakt i mål.

Før det hadde Løv-Ham blitt redusert til ti mann, etter at Efe Ehiorobo ble utvist etter 37 minutter. Bakgrunnen for utvisningen var et basketak med målscorer Sakariassen.

– Fantastisk stemning

Løv-Ham var nære på med et stolpeskudd mot slutten av kampen, men det ble altså tre poeng til bortelaget. Det sørget for god stemning i garderoben.

– Det var fantastisk stemning i garderoben. Vi har sittet rundt om på bortebane og hørt hvordan de andre lagene har jublet når de har slått oss. Det var deilig å kunne ta igjen litt, sier Ingebrigtsen.

Med tre ferske poeng klatret Bodø/Glimt en plass på tabellen, men de er fortsatt tredjesist med seks poeng. Det er imidlertid ikke mer en sju poeng opp til Ranheim på 2. plass.

Drømmen om opprykk er fortsatt levende. Det mener i hvertfall Karl-Petter Løken. Før kampen sa han at Bodø/Glimt måtte vinne for å ikke dette helt av.

Bli oppdatert: Resultater/tabell - 1. divisjon