NRK Meny
Normal

Glimt-spiss etterforskes for tyveri

Bodø/Glimt-spissen Abdurahim «Ibba» Lajaab er en av flere som blir etterforsket for tyveri av mobiltelefoner i Nordlandshallen. – Det er en skikkelig kjip sak.

Abdurahim «Ibba» Lajaab

Bodø/Glimt-spissen Abdurahim «Ibba» Lajaab kom til Bodø/Glimt fra Vålerenga før fjorårssesongen. Han ble umiddelbart en suksess og endte sesongen som toppscorer i 1. divisjon.

Foto: NRK

Det angivelige tyveriet av to mobiltelefoner skal ha skjedd i en fotballgarderobe i Nordlandshallen før jul i fjor, skriver Bodø Nu.

Salten politidistrikt vil ikke kommentere konkrete navn i saken, men bekrefter at flere personer blir etterforsket.

– Det er flere personer som er under mistanke for tyveri. Det vil si flere enn to. Vi har avhørt flere personer, og har foretatt ransaking i saken. Vi har også fått utlevert videoopptak av garderobene og relevante områder i hallen, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i Salten politidistrikt til NRK.no.

Avgjøres neste uke

Abdurahim Ibba Laajab

– Det er en skikkelig kjip sak, sier Abdurahim Laajab.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Mads Torrissen

Styreleder Mads Torrissen i Bodø/Glimt.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til påtalespørsmål i saken. Det vil imidlertid bli avgjort i løpet av neste uke.

– Saken er ferdig etterforsket og nå skal jeg vurdere om det foreligger bevismessige grunnlag for å gå videre i saken, sier Lakselvhaug.

Mest sannsynlig vil en eventuelt straff dreie seg om et forelegg i form av bot.

Benekter forholdet

Abdurahim «Ibba» Lajaab selv benekter for at han skal ha stjålet mobiltelefoner. Til Bodø Nu sier han ikke har tatt stilling til om han kommer til å godta et eventuelt forelegg fra politiet.

– Dette er en gammel sak fra i vinter og det handler om noe jeg ikke har gjort, sier Laajab til NRK.

– Det går ikke an å mene noe om det uten beviser og her er det ingen. Det er en skikkelig kjip sak, jeg prøver å ikke tenke på det, utdyper han til Bodø Nu.

Glimt-ledelsen: – Vi tror på Ibba

Styreleder Mads Torrissen i Bodø/Glimt bekrefter at Lajaab har informert Glimt-ledelsen om at han har status som mistenkt i en tyverisak.

– Ibba gjorde oss kjent med saken umiddelbart etter at det ble en politisak. Han sier at han ikke har gjort noe galt. Vi tror på Ibba og avventer politiets avgjørelse på lik linje med ham, sier Torrisen til NRK.no.

Scoret 17 mål

Laajab kom til Bodø/Glimt fra Vålerenga før fjorårssesongen.

Han ble umiddelbart en suksess og endte sesongen som Glimts toppscorer med 17 mål. I år har han scoret ett mål på sesongens første syv kamper.