NRK Meny
Normal

Frykter at drapssiktet mann forsvinner hvis han slippes fri

Politiet vil be om utvidet varetektsfengsling for den 35 år gamle sjøoffiseren fra Hellas som er siktet for drap på ei savnet kvinne.

Skip - «Anangel Explorer»

Politiet tror at noe kriminelt har tilstøtt en ukrainsk kvinne i 30-årene som er savnet på et skip som kom til Narvik fra Amsterdam i oktober.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

I midten av oktober kalte politiet i Narvik inn til pressekonferanse og fortalte at en gresk sjøoffiser var siktet for drap etter at det ble funnet blodspor om bord på et lasteskip fra Amsterdam som lå i Narvik.

Politiet mener ei ukrainsk kvinne i 30-årene ble drept om bord i «Anangel Explorerer». Den 35 år gamle mannen fra Hellas har siden vært varetektsfengslet, og sitter nå i Bodø.

I morgen tirsdag går varetektsfengslingen ut, men foreløpig har ikke politiet bestemt seg for hvor lang varetekt de vil be retten om.

– Vi mener det er nødvendig med forlenget varetekt fordi vi trenger mer tid til etterforskningen uten at siktede får mulighet til å forspille bevis, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik til NRK.

– I tillegg er det fare for at han forlater landet og blir vanskelig å få tak i hvis han slippes fri. Saken etterforskes fortsatt for fullt som en mulig drapssak, legger han til.

(saken fortsetter under)

Torgeir Kvitvik og Egil Sletteng, Narvik politistasjon

Politiadvokat Torgeir Kvitvik sammen med politistasjonssjef Egil Sletteng under pressekonferansen i oktober.

Foto: NRK

Fant blodspor

Den ukrainske kvinnen ble meldt savnet av sitt lands myndigheter i midten av oktober, og politiet i Narvik ba om å få komme om bord i skipet for å undersøke om kvinnen var der. Det var den ukrainske ambassaden og kvinnens pårørende som ba om at skipet ble undersøkt.

Kvinnen ble ikke funnet, men politiet opprettet en undersøkelsessak på bakgrunn av opplysninger fra skipets besetning.

Det ble også funnet blodspor og andre kroppsvæsker om bord på skipet, som ble sendt til Folkehelseinstituttet for utarbeidelse av en DNA-profil. Politiet venter fortsatt på svar på hvem blodet stammer fra.

Forsvarer Egil Malm

Mannens forsvarer, Egil Malm.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

– Har ikke gjort noe galt

Den drapssiktede grekeren nekter fortsatt for at han har gjort noe galt eller har noe med forsvinningen å gjøre, ifølge hans forsvarer.

– Min klient mener at det ikke er grunnlag for varetektsfengslingen, og han nekter fortsatt straffskyld, sier advokat Egil Malm til NRK.

Politiet jobber fortsatt med å få avhørt flere vitner. De skal også undersøke om det i tiden før kvinnen ble meldt savnet var trafikk mellom hennes og siktedes mobiltelefon.

– Etterforskingen er vanskelig fordi vitner befinner seg i utlandet, og det tar lang tid og få inn nødvendig informasjon i saken, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik.