Tre familiefedre siktet etter julebord-dødsfall: – Erkjenner ikke skyld

I går kveld ble de løslatt, men de tre familiefedrene er fortsatt siktet for vold med døden til følge etter helgens julebord.

Arbeideren på Melbu etter dødsfall

SIKTET: Tre personer er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at en mann ble funnet død på Melbu natt til søndag.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Politiadvokat Kai Rønning Nyvold

Politiadvokat Kai Rønning Nyvold

Foto: Stein Inge Pedersen / NRK

Tre norske familiefedre bosatt på Melbu er siktet for vold med døden til følge etter at en mann i 40-årene døde natt til søndag i forbindelse med et julebord på Melbu i Hadsel kommune.

– De siktede har ikke erkjent straffskyld i henhold til siktelsen. De er ikke kjent av politiet fra tidligere, sier politiadvokat Kai Rønning Nyvold til NRK.

Han vil ikke gå inn på detaljer om hva de siktede har forklart i avhør, men politiet opprettholder siktelsen for alle tre inntil videre.

Politiet kjenner ikke til at det ble brukt våpen under hendelsen som sju personer var vitner til.

Politiet: – Den omkomne var tidligere straffedømt

De siktede ble søndag kveld løslatt etter avhør, fordi politiet ikke mener det er fare for bevisforspillelse.

Dødsfall Melbu

Over 80 personer var til stede på arrangementet i forsamlingslokalet Arbeideren på Melbu. Sju stykker var vitner til hendelsen som skjedde innendørs.

Foto: Bjørn Eide

Politiet mener de har god oversikt over hendelsesforløpet natt til søndag 30. november.

Det var klokken 02.45 politiet fikk inn en melding om å fjerne en beruset mann i 40-årene fra et julebord på Melbu. Da politiet kom til stedet var mannen livløs. Helsepersonell kom raskt til stedet og forsøkte å gjenopplive mannen, men mannen ble erklært død.

Før politiets ankomst hadde det oppstått håndgemeng mellom mannen og festdeltagerne. Julebordet på Arbeideren på Melbu var et lukket arrangement, og den omkomne mannen var ikke en del av det opprinnelige julebordet.

– Den omkomne var en kjenning av politiet og tidligere straffedømt, sier politiadvokat Nyvold som ikke ønsker å gå inn på hva han var dømt for.

Den avdøde var bosatt i Vesterålen.

Fra samme bedrift

De tre personene som er siktet i saken er ansatte i Norway Seafoods AS avdeling Melbu, bedriften som arrangerte julebordet. Over 80 ansatte fra bedriften var til stede på arrangementet.

De tre siktede er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Dette er en svært tragisk situasjon og en tøff påkjenning for dem. Våre tanker går til de pårørende og til våre ansatte, sa fabrikksjef Martin Rasmussen i Norway Seafoods avdeling Melbu til NRK søndag.

Fred Børre Freiberg og kriseteam

Ordfører i Hadsel, Kjell-Børge Freiberg, med kommunen sitt kriseteam i bakgrunnen.

Foto: JOHN INGE JOHANSEN

Kommunens kriseteam har vært i beredskap og bistått de berørte.

– Alle skjønner at dette preger og berører veldig mange mennesker i kommunen, sier ordfører i Hadsel og leder for kriseteamet, Kjell-Børge Freiberg.

Det vil nå bli foretatt flere vitneavhør i saken.

– Vi skal avhøre vitner som var til stede og gjøre tekniske undersøkelser. Avdøde skal obduseres og vi må avvente den rapporten, sier Nyvold.

Melbu kirke vil være åpen fra klokka 18 til 20 mandag kveld i forbindelse med dødsfallet, melder Bladet Vesterålen.

Mann i 40-årene funnet død etter julebord. Tre personer er pågrepet og siktet i saken.