Erik hyller teamet: – Dette er ikke noe sololøp

– Det er selvsagt stas å bli nominert som årets nordlending. Det er en nominasjon jeg gjerne skulle delt med mange. Dette er ikke noe sololøp. For å skrive søknaden var det 26 personer i sving, sier Erik Plener.

Erik Plener er sjef for Narviks VM-søknad, og kandidat til «Årets Nordlending».

Erik Plener er nominert til Årets nordlending.

Foto: Mikael Marius Brendvik

Erik Plener skulle gjerne delt nominasjonen med mange av sine hjelpere.

51-åringen er lederen bak Narviks VM-søknad, og for en uke siden ble byen valgt som norsk søkerby for mesterskapet i 2027.

De spektakulære tv-bildene som rullet over skjermen under NM i 2017 imponerte ikke bare en hel nasjon.

De har også blitt lagt merke til ute i den store verden. Leif Kristian Nestvold Haugen sa også under Narviks VM-fest sist mandag at han ble spurt av flere i det internasjonale skiforbundet (FIS) om Narvik.

Det er fortsatt en lang vei til et eventuelt VM i Narvik. Foreløpig har de kun vunnet fram i Norge, så det er mye hard jobbing som må gjøres i årene som kommer.

Først i 2022 får man vite om VM kommer hjem til nord, som det synges i den fantastiske promosangen for Narvik.

Samlet Nord-Norge

At folket virkelig står bak søknaden, er det ingen tvil om.

Da Narvik leverte sin søknad i mars, var det 10.000 mennesker som møtte opp på torvet i byen, for å feire.

Samtlige ordførere i Nord-Norge har skrevet under på en støtteerklæring, og fra hele landet strømmer det på med lykkønskninger.

– Vist er det artig. Det er som å flyte på en bølge. Fra vi laget leveringsfesten har det vært spinnvilt. Det var da folk i Narvik og distriktet virkelig fikk troen på at det er mulig å lykkes med å få VM. Ellers har vi vært noen få som har vært helt sikker på at dette er mulig. Det er utrolig morsomt å være med på, sier 51-åringen.

To år ekstra

Først var det 2025 som var planen, men på grunn av Trondheims søknad til VM på ski, blir det 2027.– Det er ikke negativt for oss. Det gir oss to år ekstra til å jobbe med anlegg, kompetanse, erfaring og til å samle frivillige, sier Plener.

For det er mye som skal skje i Narvikfjellet. Nye traseer skal lages, det er en ny gondol på vei opp, og det skal bygges opp et nytt målområde.

– Det er mye som skal gjøres. Vi ønsker å utvikle fjellet til et helårsanlegg for hele familien. Mye av det som må investeres til VM, kan brukes hele året i turistsammenheng, sier Erik Plener, som vel fortjent er kandidat til «Årets Nordlending».