NRK Meny
Normal

Ektemannen blir satt i isolasjon

Politiet bekrefter i dag at de fikk det som de ville. 60-åringen som er siktet for drapet på sin egen kone blir satt i varetekt.

 Mann pågrepet etter mistenkelig dødsfall

60-åringen ble siktet av politiet etter at hans 59 år gamle kone ble funnet død på Havblikk camping i Nesna natt til lørdag.

Foto: Hans Petter Sørensen / www.faroutfocus.no

Mannen som er siktet for forsettlig drap etter straffelovens paragraf 233 hevder selv at han er uskyldig, men Rana tingrett ga politiet medhold i at han må sitte i varetekt i fire uker, hvorav to uker i fullstendig isolasjon. Han vil ha brev- og besøksforbud i hele perioden.

Politiet fikk dermed medhold sin begjæring.

60-åringen ble siktet av politiet etter at hans 59 år gamle kone ble funnet død på Havblikk camping i Nesna natt til lørdag.

Ferdig på åstedet

– Politiet fortsetter å etterforske saken med stor tyngde, både når det gjelder den taktiske og tekniske etterforskningen, sier politiadvokat Andreas Christiansen.

Åstedsundersøkelsen på campingplassen, som politiet har utført i samarbeid med Kripos, er nå avsluttet.

– Men er fremdeles interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger i saken eller som har vært på Nesna Camping natt til lørdag 6. juli. De kan kontakte Helgeland politidistrikt ved å ringe 75 11 27 00, fortsetter Christiansen.

Han ønsker spesielt å komme i kontakt med det som beskrives som et godt voksent ektepar fra Østlandet som befant seg på campingplassen.

Flere naboer har fortalt NRK at de hørte krangling fra campingvognen natt til lørdag, men det vil ikke Christiansen kommentere.

Han vil heller ikke si noe nærmere om omstendighetene knyttet til dødsårsaken eller handlingen mannen er siktet for.

– Nødvendig

Politiet mener det skjellig grunn til å mistenke at mannen har begått forsettlig drap.

– Vi mener det er nødvendig å ha mannen i varetekt i fire uker for å fortsette vår etterforskning, sier Christiansen.

Ba om å bli løslatt

Den siktede 60-åringen ba om å bli løslatt under fengslingsmøtet i Rana tingrett tidligere i dag.

Han har forklart at han lørdag morgen fant kona (59) død, og deretter kontaktet politiet.

Han ble først siktet for legemsbeskadigelse, men politiet utvidet siktelsen til forsettlig drap.

– Min klient har begjært seg løslatt fordi han ikke erkjenner straffskyld i saken, sier forsvarer Per Magne Kristiansen.

Han vil ikke si noe om hva mannen har forklart i avhør.

– Saken er under etterforskning og derfor er det vanskelig å kommentere saken uten at jeg går inn på ting som jeg ikke skal gå inn på i denne fasen, fortsetter Kristiansen.

Ektemannen ba om å bli løslatt

– Min klient har begjært seg løslatt fordi han ikke erkjenner straffskyld i saken, sier ektemannens forsvarer Per Magne Kristiansen.