Hopp til innhold

Dette bildet er blant favorittene til National Geographic

Med dette bildet fra Lofoten håper australske Kristin å nå til topps i National Geographics store fotokonkurranse.

The Glow of an Arctic Dawn...at Noon

Bildet ble tatt på morgenen den 12. januar ved Reine i Lofoten, fra Hamnøya-siden av broen mellom Hamnøya og Toppøya på E10.

Foto: Kristin Repsher

Kristin Repsher er opprinnelig fra Texas, men bor i dag i Australia hvor hun jobber som programvareingeniør.

– Jeg begynte for alvor å interessere meg for fotografering da jeg flyttet til Australia for syv år siden. Det startet som en hobby, men har siden utviklet seg til å bli mitt andre yrke, sier Repsher til NRK.

En fleksibel arbeidsgiver har gjort det mulig for henne å reise verden rundt et par ganger i året for å ta spektakulære bilder fra unike destinasjoner. Et av stedene hun husker spesielt godt er Lofoten, som hun besøkte for første gang i mars 2013.

– Så snart jeg gikk av fergen i Bodø, ble jeg lamslått av de massive fjellene og det nydelige blå vannet i fjordene. Jeg angret umiddelbart på at jeg ikke hadde bestilt et lengre opphold, og har helt siden den gang lett etter en mulighet for å få dra tilbake, sier Repsher.

Ventet i to år

Hun måtte vente i to år før muligheten igjen bydde seg. En reiselivskonferanse i Helsinki ble unnskyldningen hun trengte for å få arrangert et nytt opphold i Nordland.

– Denne gangen tok jeg meg råd til en leiebil, slik at jeg selv kunne stanse på alle utsiktspunktene jeg hadde sett fra bussen ved forrige tur. Jeg og en fotografvenn av meg endte opp med å bruke fire dager på å fotografere i området mellom Kabelvåg, Ramberg og Reine.

Kristin Repsher

Kristin Repsher reiser over hele verden. Men Lofoten skiller seg ut som fotodestinasjon, mener hun.

Foto: Privat

– Perfekte forhold

Foruten å fange nordlyset på et bilde, så hadde den ivrige fotografen et spesielt foto i tankene da hun en kald januardag i år tok turen til Reine - et lite tettsted og fiskevær i Moskenes kommune.

– Drømmen var å fange noe av det spesielle vinterlyset fra broen på Hamnøya. Jeg hadde ingen anelse om hvilken fantastisk soloppgang jeg skulle bli vitne til, sier hun.

Hun mener værforholdene på tidspunktet da bildet ble tatt, var «perfekte».

– Dagen før var det lavt skydekke og forbigående snøbyger, så vi hadde mistet noe av håpet om å få fotografert det unike arktiske lyset. Men på morgenen denne dagen våknet vi opp til et vinterland som var belagt med et friskt lag nysnø.

Det var et så imponerende skue at selv lokalbefolkningen kom ut for å knipse bilder med mobiltelefonene sine.

Kristin Repsher / Fotograf

Kan nå til topps i stor fotokonkurranse

Bildet kan nå gå til topps i den prestisjetunge fotokonkurransen til National Geographic.

Bildet er allerede plukket ut som et av redaktørenes favoritter, og nettstedet Scroll.in mener bildet er blant de mest imponerende i konkurransen.

Repsher håper å nå langt i konkurransen, som hun beskriver som tøff.

– Jeg kjemper mot veldig mange dyktige fotografer fra hele verden, sier hun.

Emerald Reflections
Foto: Kristin Repsher