Hopp til innhold

Norske Caroline Ailin med milliardrekord på Spotify sammen med Dua Lipa

Britiske Dua Lipa er den første kvinnelige artisten med fire sanger som er blitt streamet over en milliard ganger hver på Spotify. To av disse låtene er skrevet av Caroline Ailin Furøyen.

PÅ TOPP: Dua Lipa og Caroline Ailin med monsterhit på andre plass på listene i USA.

LÅTSKRIVERSUKSESS: Caroline Ailin Furøyen (t.h.) var med å skrive låten «New Rules», som ble Dua Lipas gjennombrudd som internasjonal artist. Nå har to av låtene hun har skrevet for artisten over en milliard avspillinger på Spotify.

Foto: AP/Privat

31-åringen fra Bodø har skrevet låtene «New Rules» og «Don’t Start Now», sammen med Emily Warren og Ian Kirkpatrick.

Artistens låter «IDGAF» og «One Kiss» er også spilt en milliard ganger hver.

– Det er utrolig kult at låter som Caroline Ailin har skrevet spilles så mye. Det er ikke så mange kvinnelige låtskrivere som gjør det så bra, og som samarbeider med så store artister, sier musikksjef i NRK P3, Ida Eline Tangen.

Hun tror enda flere vil få øynene opp for Caroline Ailin Furøyen nå.

– Hun er en dyktig låtskriver. Hun er god på tekster og har lite tilgjorte melodier som flyter ekstremt bra. Et kjempetalent.

Internasjonal stjerne

Britiske Dua Lipa er en av de største internasjonale popstjernene nå.

Bodøværingen har også skrevet låten «Pretty Please» fra artistens siste album, «Future Nostalgia».

Dua Lipa har hatt flere låter listet på radiokanalen. Og Tangen mener hun er av de virkelig store popstjernene for tiden.

– Hun og Caroline Ailin må gjerne samarbeide mer. Jeg sier ja, takk til flere låter.

– Hvor mye tror du Furøyen tjener på sangene hun har skrevet for Dua Lipa?

– Det er vanskelig å svare på, siden betaling per avspilling varierer på Spotify. Det er ikke så mye penger i hver stream, men når man kommer opp i så store tall så blir det selvfølgelig penger av det.

Spellemann og Billboard

Caroline Ailin Furøyen har vært nominert til Spellemann i kategorien «Årets internasjonale suksess» to ganger. Men det ble ingen pris verken i 2017 eller 2019.

Til vanlig bor hun i Los Angeles og jobber med å skrive låter rundt fem dager i uka.

Men etter at grensene i USA ble stengt på grunn av korona reiste hun til Danmark for å være der sammen med kjæresten sin.

Caroline Ailin

STÅR BAK MONSTER-HIT: Norske Caroline Ailin Furøyen har skrevet låten «Don't start now».

Foto: Privat

«New Rules» nådde førsteplass på listene i Storbritannia. Bare én kvinnelig artist hadde klart det før. Dermed ble jenta fra Bodø invitert til å jobbe med de beste låtskriverne i verden.

Dua Lipa og Caroline Ailin nådde også andreplass på amerikanske Billboard med låten «Don't Start Now».

Lista over store artister som Furøyen har skrevet for er lang. Hun er kreditert på låter av blant andre Katy Perry, Ellie Goulding, Julia Michaels, Tove Lo og Selena Gomez. I tillegg til norske artister som Julie Bergan og Sigrid.

NRK har i dag vært i kontakt med Caroline Furøyen. Hun ønsker ikke å kommentere den ferske strømmerekorden på Spotify.

I et tidligere intervju med NRK fortalte hun om prestasjonsangst:

– Å jobbe med så store artister var litt skummelt i starten. Man blir redd for å ikke prestere, men etter hvert blir man mer vant og ikke så redd i studio lenger, har Furøyen tidligere uttalt til NRK.

Oppdaget av McCartney

FIKK ROS AV BEATLES-LEGENDEN: Caroline Ailin Furøyen fikk ros av Paul McCartney da hun gikk på Liverpool Institue for Performing Arts i 2012.

– There is a little bit of magic, var Paul McCartneys tilbakemelding til Caroline Ailin i 2012.

Den første som oppdaget Caroline Ailin Furøyen var Paul McCartney.

I 2012 studerte Caroline ved Liverpool Institute for Performing Arts, også kalt Paul McCartney-skolen. Og hun var en av de få som fikk en halvtime med Beatles-legenden i studio.

– Han sa han likte tekstene mine skikkelig godt, og at han likte hvor uanstrengte melodivalgene mine var, sier Caroline.

NRK har kontaktet Spotify for en kommentar om hvor mye låtskrivere tjener når en sang spilles over en milliard ganger. Men vi har foreløpig ikke fått svar.