Hopp til innhold

Bombetrussel mot skole i Narvik

Ifølge trusselen skal bomben gå av på fredag.

Narvik

Trusselen skal ha blitt lagt ut innenfor en radius av fem kilometer fra Narvik sentrum.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Trusselen er lagt ut via meldingsappen Jodel. Ifølge politiet hevder avsenderen å ha plantet en bombe på en av skolene i Narvik og at den skal gå av på fredag klokken 12.00.

Meldingen skal ha blitt publisert omtrent klokken 13.15 i dag, og appen viser at personen som publiserte trusselen gjorde det innenfor en radius av fem kilometer fra Narvik sentrum, skriver Fremover.

– Vi har fortløpende dialog med politiet i Narvik og vi vurderer situasjonen nøye sammen med dem, sier ordfører i Narvik Rune Edvardsen til NRK.

Etterforsker truslene

Rektorene på skolene i kommunen blir holdt løpende oppdatert. Kommunen opplyser at de i samråd med politiet foreløpig ikke har valgt å stenge noen av skolene.

Politiet etterforsker trusselen og opplyser til NRK at de blant venter på svar fra undersøkelser.

Ifølge Fremover lyder trusselen som følger: «Jeg har plantet en bombe på en av skolene i Narvik, den kommer til å gå av fredag kl. 12:00. Håper dere alle dør som er på den skolen».

Kippermoen ungdomsskole

Elever og ansatte ved Kippermoen ungdomsskole i Mosjøen ble tidligere denne måneden sendt hjem som følge av trusler på mobilappen Jodel.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

Flere trusseltilfeller

Jodel er en meldingsapplikasjon som minner mye om Twitter, men innleggene blir postet anonymt. Man kan se innlegg innenfor en radius på ti kilometer.

Mer enn 2.000 elever og ansatte ved flere skoler på Helgeland ble tidligere denne måneden sendt hjem, etter at det ble fanget opp truende meldinger på samme applikasjon.

I november i fjor var det til sammen tre tilfeller der elever brukte Jodel til å fremsette trusler mot videregående skoler i Vestfold, Telemark og Akershus. Til sammen ble fem skoleelever pågrepet.

Laster Twitter-innhold