Glimt-kaptein oppgitt etter seier i cupen: – Spiller heller på grus

Bodø/Glimt mente på forhånd banen i Stordalen øker risikoen for skader. – Helt feil å flytte kampen bare fordi et eliteserielag kommer på besøk, sier Runar Bo Eriksen i Junkeren.

2. runde i Norgesmesterskapet i fotball for menn

Bodø/Glimt møtte Junkeren i andre runde i norgesmesterskapet i fotball for menn.

Bodø/Glimt gikk videre til tredje runde i cupen etter 3–1 mot IK Junkeren. Men både før og etter kampen var det banen det ble spilt på som fikk mest oppmerksomhet.

IK Junkeren, som er Bodøs nest beste fotballag, hadde fordelen av å spille på eget kunstgress i Stordalen.

Det forsøkte Glimt i det lengste å få endret.

– Vi har vært tydelig på at vi mener banen i Stordalen ikke er god nok. Derfor har vi prøvd å se om det er mulig å få flyttet den til Nordlandshallen, sa Håvard Sakariassen, Sport Manager i Glimt, til NRK.

Slik gikk det ikke og kampen ble spilt i Stordalen. Etter kampen kom Glimt-kaptein Patrick Berg med en oppfordring til Bodø kommune.

Stordalen

Bodø/Glimt møtte IK Junkeren i Stordalen. Seriemesteren har over flere dager forsøkt å få kampen flyttet.

Foto: IK Junkeren

Øker risikoen for skader

Fredag kunne Avisa Nordland melde at Bodø/Glimt har inn en klage til Norges Fotballforbund. I forkant av klagen skal klubbene ha diskutert over flere dager, uten å ha kommet frem til en løsning.

Det ble fredag gjennomført en inspeksjon med representanter fra både Bodø/Glimt og Junkeren til stede, uten at NFF gjorde grep.

– Bodø/Glimt er i en svært viktig fase av sesongen, med en særdeles viktig kamp på torsdag. Banen i Stordalen øker risikoen for skader. Derfor ville vi ha kampen flyttet, sa Sakariassen til NRK søndag formiddag.

– Kampen skal nå spilles i Stordalen, og vi forholdes oss til det.

Spiller heller på grus

Etter kampen var Glimt-spiller Patrick Berg klar i sin tale om banen i Stordalen. Han sier situasjonen ga ham mye motivasjon til å slå Junkeren, men at han ikke forstår hvorfor det spilles kamper i Stordalen.

– Jeg skjønner godt at Junkeren vil spille her, men at det spilles fotball på en slik bane skjønner jeg ikke.

Bodø/glimt møter Viking på Aspmyra

Patrick Berg og Glimt er vant til å spille på et moderne dekke. Nå skal de spille på en relativt gammel bane i Stordalen.

Foto: Benjamin Fredriksen

– Da spiller jeg heller på grusen som var her for noen år siden. Den var bedre, og den har jeg spilt mye på.

Grusen Berg viser til ble erstattet med dagens dekke i 2009. Nå håper Berg Bodø kommune kan gjøre noe med forholdene.

– Jeg håper virkelig kommunen kan gjøre noe med det. Junkeren som klubb, og Rønvik som bydel, fortjener bedre enn dette.

På spørsmål om dette er en ulempe for Junkeren er ikke kapteinen i tvil.

– Junkeren er ikke et lag som liker krig og fighting. Det er gode ballspillere som liker å spille ball. Jeg kjenner de fleste på laget og jeg synes oppriktig synd på dem. Det er virkelig vanskelig å få til noe eget spill her. Å utvikle seg som lag med disse forholdene er vanskelig.

Stordalen

Her ville ikke Bodø/Glimt spille kamp. Det måtte de i kveld.

Foto: IK Junkeren

Godkjent bane

Daglig leder i IK Junkeren, Runar Bo Eriksen, sa søndag formiddag at banen er godkjent tre ganger i år. Første gang før seriestart, deretter av Bodø kommune tidligere denne uken, før NFF sentralt godkjente banen i helgen.

– Bodø/Glimt kom med et forslag til løsning, der kampen eventuelt skulle flyttes til Nordlandshallen. Vi kom imidlertid frem til at vi ønsker å spille i Stordalen.

Runar Bo Eriksen

Runar Bo Eriksen, daglig leder i IK Junkeren.

Foto: IK Junkeren

De siste tre sesongen har a-laget spilt hjemmekampene i Nordlandshallen, og ikke i Stordalen. Før årets sesong var det en samlet spillergruppe som ønsket å flytte «hjem» til Stordalen.

– Dette er vår hjemmebane. Da blir det veldig feil av oss å flytte kampen bare fordi det kommer et eliteserielag på besøk.

– Ved å spille kampene våre i Stordalen kan vi også påvirke unge talenter i klubben. De får noen å se opp til. Da vi hadde kampene i Nordlandshallen ble a-laget på mange måter en helt adskilt del av klubben.