Befestet tabelltoppen: – Et langt skritt nærmere opprykk

Serieleder i 1. divisjon, Bodø/Glimt, knuste Fredrikstad 4-0 onsdag og har ni poeng ned til nærmeste utfordrer i kampen om direkte opprykk til Eliteserien.

glimtntb

1. divisjonskampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Fredrikstad på Aspmyra stadion onsdag kveld endte med seier for de helgule.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Det var ingen tvil om hvor poengene skulle på Aspmyra onsdag. Vegard Leikvoll Moberg ga Glimt ledelsen allerede etter ett minutt, og kaptein Trond Olsen økte til 2-0 før det var spilt ti minutter.

– Det er en veldig fin vane. Vi holder nullen ikke minst. Vi er positive og knerter motstanderne mildt sagt før de kommer seg ut av startblokka, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan til NRK.

Fredrikstad kom til hektene og nektet hjemmelaget flere scoringer før pause, men i det 67. minutt satt nummer tre signert Ulrik Saltnes. Olsen ble kampens store spiller med to mål da han satte fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter 71 minutter.

Leverer bunnsolid

– Det ser veldig bra ut, det har det gjort lenge. Ikke bare fordi vi leder, men vi spiller fryktelig bra og ser solide ut, sier Bodø/Glimts Martin Bjørnbak.

Målscorer Ulrik Saltnes er enig med lagkameraten og sier at de leverer bunnsolid.

– Det er vanskelig å finne noen store svakheter med spillerne våre, sier han.

To mål på åtte minutt

– I dag scora vi to mål på åtte minutt, og da blir det tøft for Fredrikstad å komme tilbake, sier Bjørkan.

Ned til Start på annenplass på tabellen skiller det ni poeng. Start har én kamp til gode på serielederen.

– For hver trepoenger vi tar, kommer vi et langt steg nærmere ambisjonen om opprykk, sier Glimt-treneren.

Han forteller at det viktige nå er ikke å bli selvgode, men fortsette å levere for å ta poengene som trengs for å rykke opp. Med ti kamper igjen, ligger Glimt 12 poeng foran tredjeplasserte Sandnes Ulf.

– Nå får vi 5-6 dager til neste gang, så er vi fulladet til kampen mot Kongsvinger.