Hopp til innhold

Kandidatene til Årets Nordlending 2023 er klar: – Ti sterke navn

Juryen har plukket ut ti finalister til årets kåring. Nå kan du gi din stemme.

Årets nordlending kollasj

Dette er de ti finalistene til Årets Nordlending 2023. Les mer om kandidatene lenger ned i saken.

Foto: Fotomontasje / NRK / AN

Totalt kom det inn nesten 300 forslag, fordelt på en rekke forskjellige navn, da juryen ba folket i Nordland om hjelp til å finne gode kandidater til hedersprisen Årets Nordlending.

I fjor vant Glimt-supporterne prisen som årets nordlending. Nå kan du stemme på din favoritt.

Prisen, som har blitt delt ut siden 2002, deles ut av NRK Nordland og Avisa Nordland.

Årets jury består av distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland, statsforvalter Tom Cato Karlsen, musiker og tidligere Musikkfestuke-direktør Gro Bergrabb, og Cathrine Skogheim, nyhetssjef i Avisa Nordland.

Nå har de fått hjelp fra folket til å finne fram til ti verdige kandidater.

Det har vært veldig givende å gå igjennom alle forslagene som har kommet inn. Engasjementet blant nordlendingene har også i år vært imponerende, og mange flotte kandidater er foreslått. Selv om det alltid er utfordrende å finne fram til de endelige kandidatene, syns vi i juryen at vi har kommet frem til ti sterke navn.

Madsen mener listen gjenspeiler bredden i nordlendingenes skaperkraft og stå på-vilje, og påpeker at de er godt spredt over hele fylket, sier Madsen.

Les også Glimt-supporterane er Årets Nordlending 2022

Glimt

Ny fase

Nå går arbeidet nemlig inn i en ny fase, og også her er juryen avhengig av hjelp fra Nordlands befolkning.

Årets jury består av statsforvalter Tom Cato Karlsen, musiker og tidligere Musikkfestuke-direktør Gro Bergrabb, distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland og Cathrine Skogheim, konstituert sjefredaktør og daglig leder i Avisa Nordland.

Årets jury har valgt ut ti finalister.

Foto: Marthe Fredly-Steen / AN

Tradisjonen tro bes også folket om hjelp til å velge ut hvem av de ti kandidatene som skal vinne. Juryen oppfordrer folk til å gi sin begrunnelse når de stemmer. Disse vil bli vektlagt i utvelgelsen av Årets Nordlending.

– Det har vært veldig fint å gå gjennom forslagene som har kommet inn, og vi har igjen latt oss imponere over hvor mange som bidrar positivt til sine lokalmiljø rundt omkring i fylket. Nå er vår jobb gjort, og nå er det opp til folket å gi sine stemmer, sier Cathrine Skogheim i Avisa Nordland.

Avstemmingen avsluttes 6. desember kl. 12.00 – og hvem som kåres til Årets Nordlending 2023 offentliggjøres like før jul.

Her er kandidatene