NRK Meny
Normal

Addeco bryter arbeidstidene

Adecco bryter arbeidstidsbestemmelsene for sine vikarer i Bodø kommune, Meløy, Hamarøy og Fauske.

Sykepleier, illustrasjonsfoto

JOBBER FOR MYE: I Bodø er det vikarene ved blant andre hjemmetjenesten Vestbyen, Hovdejordet Sykehjem og Stadiontunet Sykehjem som har jobbet for mye.

Foto: Eirill Wiik / Scanpix

Det viser en gjennomgang som Adecco har gjort.

Bodø kommune kjøper vikartjenester av Adecco for rundt 5 millioner kroner.

– Uheldig

Innkjøpsjef Øystein Nilsen i Bodø kommune vil nå gå nøye igjennom det som har kommet frem:

– Det er spesielt i pressområder bruddene finner sted. Det topper seg i høytidene og under ferieavvikling. Dette er ingen ønskesituasjon. I verste fall kan det være uheldig både for de ansatte og pasientene, sier han til NRK.no.

Bodø Kommune:

I Bodø er det vikarer ved Bodø legevakt, Furumoen sykehjem, Hjemmetjenesten Vestbyen, Hjemmetjenesten Østbyen, Hjemmetjenesten Skjerstad, Hovdejordet sykehjem, Rehabiliteringsavdelingen, Korttidsavdelingen, Vollen sykehjem og Stadiontunet sykehjem som har jobbet for mye.

Fauske kommune:

På Fauske gjelder det vikarer ved Hjemmetjenesten Nord/Vest, Hjemmetjenesten sentrum/øst, Sagatun og Helsetunet 1.

Meløy kommune:

Ørnes Omsorgssenter.

Hamarøy kommune:

Hjemmetjenesten i Hamarøy.

Rydder opp

Adecco er nå innstilt på å rydde opp. Bemanningsbyrået innfører varselssystemer i sine datasystemer, slik at arbeidstidsbegrensningene blir ivaretatt.

– Vi har en meget god dialog med bestillerne angående dette, der alle er svært innstilte på å få dette satt i system. Det samme har våre vikarer. Dersom arbeidstidsbestemmelsene blir brutt, har avdelingene fått beskjed om å melde inn dette skriftlig til Adecco med en begrunnelse på hvorfor dette har skjedd. Dette kan for eksempel være at akutt sykdom utløste at en vikar må gå dobbelt, da avdelingen må oppfylle krav om minimumsbemanning, sier regiondirektør Ketil Kjeldsberg i region nord i Adecco Norge AS.