Hopp til innhold

«Dutte» hedret som Bodø-ambassadør av ordføreren

– En takling bakfra, sier Bodøs nye ambassadør til NRK.

Harald "Dutte" Berg

TAKLET BAKFRA: En overrasket Harald 'Dutte' Berg sammen med ordfører Ida Pinnerød.

Foto: Bjarne Brandal / NRK

– Kan alle som i 1979 ble kåret til tidenes norske fotballspiller av Dagbladet bli stående, sa en feststemt Ida Pinnerød etter at hun var ferdig med talen sin for 100-års jubilanten.

Før det hadde Pinnerød bedt alle som hadde spilt fotball på Glimt reise seg opp. Også de som hadde vært cupmestere og de som hadde vært utenlandsproffer.

Men var ingen andre enn Harald "Dutte" Berg som hadde blitt kåret til tidenes norske fotballspiller; og en overrasket, men behersket Harald Berg ble stående igjen. Og til stor jubel og applaus fra en fullsatt Stormen kulturhus ble han ropt opp på scenen av Bodø ordfører Ida Pinnerød.

– Det ble sagt om deg at du var en gentleman på banen. At du i løpet av hele din karriere fikk et gult kort og det var feil dømt.

Ikke finte, men takling bakfra

Men at han skulle få denne hedersprisen var ikke Berg klar over. Som en dedikert Glimt-supporter trodde han at alt handlet om 100-års jubilanten de siste tre dagene.

I dag ble du rett og slett finta ut?

– Finta? Jeg ble vel mer takla bakfra, sier han til NRK.

Hvordan føltes det å bli takla bakfra?

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er veldig hyggelig.

Ordfører Ida Pinnerød er ikke i tvil om hvorfor Harald Berg er en god ambassadør for byen.

– Harald har virkelig brakt Bodø til verden. Ikke bare viste han at det gikk det an å spille bra fotball nord for polarsirkelen, han var også med på å gi nordlendingene en stolthet over å komme fra denne landsdelen. Han var en frontfigur for det å være en bodøværing og nordlending.

Hva skal jeg gjøre nå?

Noen av egenskapene som Ida Pinnerød ramset opp på scenen var at Berg alltid har tid, og alltid er tilstede for supporterne og for medspillerne.

– Jeg egentlig bare lene meg tilbake og følge med på Runar, Arild, Ørjan og den nye generasjonen. Men det er lettere sagt enn gjort, sier Berg.

Du klarer ikke helt å holde deg unna?

– Nei, det ser ikke sånn ut.

Og hva skal han egentlig gjøre som Bodø-ambassadør spør han ordføreren.

– En Bodø-ambassadør skal fortsette å være en god figur for byen vår. For Harald Berg blir det ikke noe vanskelig han har allerede gjort det i en årrekke.

Den nye ambassadøren for byen puster lettet ut.

– Da skal jeg gjøre det jeg har gjort de senere årene. Det er ingen problem, sier Berg.

Harald "Dutte" Berg

BODØS NYE AMBASSADØR: Harald Berg hadde egentlig sett for seg at han skulle lene seg tilbake. Nå må han representere byen som ny ambassadør.

Foto: Bjarne Brandal / NRK