– Vil bruke opp mot 24 timer på å rydde banen

Nordlandsbanen blir trolig stengt i et døgn, etter at et godstog kjørte på en stein mellom Dunderland og Mo i Rana i dag.

Avsporing på Nordlandsbanen

Dette synet møtte togpersonalet etter sammenstøtet.

Foto: Andreas Sorsell og Martine Bratt , Jernbaneverket

Hendelsen skjedde om lag én kilometer nord for Ørtfjell stasjon ved 13-tiden. Steinen førte til at lokomotivet sporet av.

Avsporing på Nordlandsbanen

Skal du med toget i dag, må du påregne litt ekstra tid.

Foto: Andreas Sorsell og Martine Bratt , Jernbaneverket

Banesjef Tom Petter Høgseth i Jernbaneverket sier det var godstog på tur sørover fra Bodø som sporet av.

– Vi holder på å kartlegge omfanget og også sjekke området der steinen har kommet ned. Per nå mener vi at vi vil bruke opp mot 24 timer ut fra de skadene vi ser nå, men vi vil komme tilbake med ny informasjon tirsdag klokken 12.

Høgseth sier de jobber med å få trafikken til å gå som normalt.

– Det er en enkelt stein som har kommet ned, så det er ikke noe dramatikk i det sånn sett. Men alvorlig nok. Det vi ser på nå er hvor steinen kommer fra, og vi har folk ute som kartlegger området.

Stengt for trafikk

Strekningsansvarlig for Nordlandsbanen i NSB, Bjørn Tore Hansen, forteller at jernbanen inntil videre er stengt for trafikk.

– Tog nordgående fra Trondheim til Bodø og sørgående fra Bodø til Trondheim er de togene som i første omgang berøres. Det blir buss mellom Dunderland og Mo i Rana, sier Hansen til NRK.

Folk må påregne noe forsinkelse. Om det blir noen innstillinger, er det for tidlig å si noe om.

– Vi må se hvordan dette utvikler seg videre. Jeg oppfordrer reisende til å forholde seg til reisetidene som står oppført på billetten, og få mer informasjon på stasjonen ved ankomst eller på nettsidene våre NSB.no.