Ble evakuert etter trussel: – Det første jeg tenkte var «skoleskyting»

Synne Johnsen (17) er en av flere hundre elever som er evakuert fra Mosjøen videregående skole avdeling Kippermoen etter en trussel på «Jodel». Hun sier opplevelsen var skremmende.

Synne Johnsen i forbindelse med evakuering av skoler i Mosjøen

Synne Johnsen (17) er en av elevene som er evakuert etter en trussel mot Mosjøen Videregående skole avdeling Kippermoen.

Foto: Privat

– Først så vi en politimann som gikk forbi klasseromsvinduet. Rett etterpå ble læreren bedt om å gå ut på gangen. Da hun kom tilbake sa hun at vi måtte forlate klasserommet og gå rolig ut, sier Synne Johnsen til NRK.

Hun sier at de først ikke visste hva som var årsaken til evakueringen.

– Så fikk en venninne av meg høre at det gjaldt en trussel på "Jodel". Det første jeg tenkte var «skoleskyting». Mange tullet om det, men det var mange som ble redde.

Trussel mot skoler i Mosjøen via Jodel

Dette er beskjeden som fikk skoleledelsen til å reagere.

Foto: Skjermdump fra Jodel

– Hvordan oppfattet dere trusselen?

– Vi syntes det var veldig ekkelt, men vi håper jo at trusselen ikke var ment på den måten og at vedkommende kanskje mente at lærerne skulle få svi ved at elevene ikke møtte opp på skolen, sier syttenåringen, som er glad for at skolen valgte å ta trusselen på alvor.

«Lærerne skal få svi»

Det var like etter kl 0900 at flere hundre elever ved skolen ble evakuert etter en trussel på appen «Jodel».

Appen, som ble lansert i Tyskland i 2014, gjør det mulig å sende ut meldinger anonymt til en stor gruppen mennesker i et bestemt geografisk område.

I løpet av det siste året har det vært flere tilfeller der skoler har blitt evakuert på grunn av trusler.

NRK har fått tilgang til trusselmeldingen mot Mosjøen videregående skole. Den lyder som følger: «Ikke kom på skolen imorgen, Kippermoen. Lærerne skal få svi». Under har noen svart: «Skoleskyting?».

– Vi setter i verk full etterforsking opp mot truslene som er kommet, sier operasjonleder Vegard Vordal ved politiet i Mosjøen til Helgelendingen.

Det kommer ikke frem av trusselen om den er rettet mot en eller begge skolene. En av elevene ved Mosjøen videregående skole sier til Helgelendingen at de ble bedt om å dra hjem fordi skolen hadde fått trusler.

Mosjøen videregående skolen, avdeling Kippermoen

Mosjøen videregående skole, avdeling Kippermoen.

Foto: Morten Klausen

Tar trusselen på alvor

Rektor Kurt Henriksen ved Mosjøen videregående skole sier bekymringen til elever og ansatte gjorde at de valgte å sende alle hjem.

– De opplever det som ubehagelig. Og derfor har vi evakuert, sier han til NRK.

Ordfører i Vefsn Jann-Arne Løvdahl er ute på reise, men sier han er kjent med at foreldre er varslet om truslene via tekstmeldinger.

I november ble en videregående skole i Tønsberg stengt etter at det kom trusler Jodel. En 16-åring har innrømmet å ha stått bak.

Laster kart, vennligst vent...