– Jeg tror alle nordlendinger innerst inne vil at Tromsø skal berge plassen

Bodø/Glimts trener krysser fingrene for at Tromsø berger plassen i eliteserien, og får støtte fra byens støtte kjendis.

Trener Jan Halvor Halvorsen er fornøyd etter dagens hjemmekamp

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen ønsker å møte Tromsø i eliteserien også neste år.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Jeg tror at alle nordlendinger innerst inne vil at Tromsø skal være i eliteserien og at Nord-Norge har to lag i den øverste divisjonen. Det skaper både ekstra interesse rundt de to oppgjørene og er viktig for fotballen i landsdelen, sier Bodø/Glimts trener Jan Halvor Halvorsen, dagen før slaget om Nord-Norge.

– De artigste kampene i året

Mens Bodø/Glimt forlengst har sikret plassen i eliteserien, er rivalen i nord i desperat poengnød. Tromsø kan med tap mot Bodø/Glimt havne under nedrykksstreken med én seriekamp igjen å spille.

I likhet med Halvorsen, håper Bodøs største kjendis, Halvdan Sivertsen, at Tromsø spiller i eliteserien også neste år.

Video Halvdan Sivertsen med ny plate

Halvdan Sivertsen vil ha både Bodø/Glimt, Tromsø og Alta i eliteserien i fotball.

Foto: Ola Helness / NRK

– Det er kampene mot TIL som er de artigste kampene i året og vi trenger TIL i eliteserien. Egentlig burde vi ha tre lag i Nord-Norge, så på sikt håper jeg at Alta kan rykke opp også, sier Bodøs store sønn.

Andre Glimtfans derimot, godter seg over at Tromsø kan rykke ned:

Stemningsrapport før slaget om Nord-Norge

– Kan bli rykter om kampfiksing

Mannen bak sangen «Bodø/Glimt førr evig» mener det likevel kan bli problemer hvis Bodø/Glimt taper på Alfheim i søndagens oppgjør.

– Vi er så mye bedre lag enn TIL at det vil gå rykter om kampfiksing dersom vi taper mot TIL. Jeg håper at de overlever, men de må nok klare seg uten hjelp fra oss, sier Sivertsen i velkjent stil.

Glimt-legenden Runar Berg spilte på begynnelsen av 90-tallet en sesong for Tromsø. Også han krysser fingrene for at Tromsø berger plassen.

– Jeg håper på Glimt-seier, samtidig ønsker jeg at TIL skal berge plassen. Det tror jeg også at de kommer til å gjøre, uavhengig av hvordan det går mot Glimt, sier Berg.

Halvdan Sivertsen og Runar Berg går for Bodø/Glimt-seier i slaget om Nord-Norge, men håper Tromsø overlever i eliteserien.