– Jeg tenker overhodet ikke på gull

I kveld kan Bodø Håndballklubb bli tidenes første nordnorske seriemester i håndball, men laget trenger hjelp fra sør dersom det skal skje.

Øif

Arendal trakk det lengste strået i cupfinalen på tampen av fjoråret og er i førersetet i kampen om seriegullet.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Før kveldens seriefinale er det to poeng opp til ledende ØIF Arendal. Hvis sørlendingene går på tap og BHK vinner, ender seriegullet i nord.

– Jeg tenker overhodet ikke på gull. Det har jeg også bedt spillerne om å gjøre. Når vi ikke selv rår over det som skal skje, er det ikke verdt å bruke energi på det, sier BHK-trener Børge Lund.

Han er avslappet i forkant av thriller-avslutningen, og mener det viktigste er å avslutte sesongen med stil foran publikum i Bodø Spektrum.

Jevnt i toppen

Børge Lund

Børge Lund og resten av Bodø Håndballklubb kan i kveld sikre et historisk seriegull.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Men går alt Bodø Håndballklubbs vei, ender de to topplagene på lik poengsum. Siden BHK har slått Arendal i begge oppgjørene denne sesongen, sniker laget fra Nordland seg foran på innbyrdes oppgjør.

Med det kan BHK få sin revansje etter at Arendal på tampen av fjoråret sikret seg NM-gullet i Oslo Spektrum.

– Jeg tror ikke vi har så mye fokus på gullmedaljen, men er det slik at Arendal taper ville selvsagt det vært det beste for oss, sier BHKs toppscorer Stig-Tore Moen Nilsen.

Motiverte

Tidligere i år fikk han sin debut på landslaget, og den hardskytende BHK-spilleren mener de fortsatt har mye å spille for.

– Nå tar vi kanskje gull, selv om det mest sannsynlig blir sølv. Likevel tror jeg det som skjedde i cupfinalen gir motivasjon inn mot denne kampen og sluttspillet.

Moen Nilsen kan i tillegg sikre seg toppscorertittelen i serien.

Setter seriegull høyest

Arendal-trener Marinko Kurtovic setter et seriegull høyere enn et cupgull. For også sørlendingene kan vinne serien for aller første gang.

– Det sier seg litt selv. Cupen blir avgjort i desember. Serien går over hele sesongen. Jeg vil påstå at seriegullet er viktigere enn cupgullet. Cupgullet er litt meir tilfeldig, sier Kurtovic til NRK.

Kampstart i Bodø Spektrum er klokken 18 i kveld. Arendal møter Runar borte, med avkast samme tid.

Se magasin med ØIF Arendal før serieavslutningen mot Runar.

Arendals Sondre Paulsen og Marinko Kurtovic gleder seg til kveldens serieavslutning.