60 000 har lest blogginnlegget til Hanne Lisa (24)

I et blogginnlegg takker Hanne Lisa Furnes handlingen til en fremmed. Det førte til at hun på kort tid ble blant de mest leste bloggene i Norge.

Hanne Lise Furnes og sønnen Mikael

Hanne Lisa Furnes (24) sammen med sønnen Mikael (6).

Foto: Privat

Torsdag skrev Hanne Lisa Furnes fra Ballangen i Nordland et blogginnlegg hvor hun takker en fremmed person som tok seg av hennes seks år gamle sønn, Mikael, på flyturen mellom Oslo og Evenes.

Innlegget har spredt seg som en farsott på Facebook, og førte på kort tid til at Furnes rykket til toppen på listen over de mest leste bloggene i Norge, med flere titalls tusen lesere.

– Dette ble skrevet halv ni på kvelden, og før midnatt hadde innlegget blitt lest av nærmere 1500 personer. I går hadde tallet steget til nærmere 50 000, sier Furnes til NRK.

Reiser mye

6-åringen reiser en del mellom nord og sør. Faren bor nemlig i Drammen. Da sønnen kom hjem etter å ha besøkt pappaen sin denne gangen, fortalte han om et helt spesielt møte på flyet.

Godteboksen Mikael fikk på flyet

Her er «godteboksen» som Mikael fikk på flyet.

Foto: Privat

– Jeg hentet han på flyplassen, tok han i hånda og begynte å gå mot bilen. Like utenfor er det en mann som sier «Halla kompis», hvorpå Mikael svarer «halla» tilbake.

Furnes stusset litt på dette, men fikk ikke noen god forklaring før de to hadde kommet fram til bilen.

– Da fortalte Mikael at mannen hadde sittet sammen med han på flyet. Jeg fikk inntrykk av at vedkommende hadde holdt han med selskap under hele flyturen, og at de hadde ledd og tullet mye sammen.

– Han hadde til og med fått en pakke med flygodt av han, en slik pakke med ulike godterier i. Det syntes han var stas.

Hanne Lise Furnes og sønnen Mikael

Pappaen til Mikael bor i Drammen. Det betyr at han må reise en del mellom nord og sør. Her sammen med mor Hanne Lisa Furnes.

Foto: Privat

– I slutten av 20-årene

Furnes fikk aldri snakket med den hjelpsomme mannen, og har derfor bedt han om å ta kontakt på Facebook eller mail.

– Hvordan så han ut?

– Jeg fikk aldri sett ordentlig på han, men jeg mener å huske at han hadde en skinnjakke på seg, og han så ut til å være i slutten av 20-årene.

– Viser en god handling

Hun er mener noe av årsaken til at innlegget har fått mye respons, er at den fremmedes handling viser noe av det gode i mennesket.

– Det er ikke ofte man hører om at fremmede gjør noe fint for andre, så jeg tror det ligger noe i det.

Stort sett bare positive kommentarer

Selv om responsen har vært nærmest overveldende, har Furnes stort sett kun opplevd å få positive kommentarer på innlegget. Med ett unntak.

– Det var en som mente at det var feil av en fremmed mann å kjøpe godterier til min sønn. Det synes jeg er litt drøyt. Man kan ikke sette alle menn i samme bås.

Hun påpeker at det hadde vært annerledes dersom sønnen hadde befunnet seg ved et basseng eller lignende.

– På flyet var det mange mennesker rundt, og hadde flypersonalet hatt mistanker, ville de ha grepet inn. Jeg mener det må være mulig for fremmede å vise godhet overfor andre, også barn.

Flere tusen lesere

I dag har trafikken på bloggen roet seg litt, men fremdeles har flere tusen vært innom innlegget.

– Sist jeg sjekket var tallet cirka 11 000, og tallet stiger fortsatt.

Hun er usikker på hva hun skal gjøre for å holde på leserne.

– Det var aldri min intensjon å få mange lesere. Jeg ville bare fortelle om en positiv hendelse fra livene våre, og fant ut at bloggen var en passende plattform å gjøre det på. Jeg vil nok ikke gjøre noe annerledes, men fortsette å skrive på samme måte som før, avslutter 24-åringen.