Straffedrama, rødt kort og to scoringer på overtid: Glimt tapte borte mot Odd

Bodø/Glimt måtte reise hjem uten poeng etter noen svært dramatiske sluttminutter.

Åtte minutter på overtid på stillingen 2-2 fikk ti mann sterke Odd straffespark.

Den satte superveteranen Espen Ruud sikkert i mål og sørget for at alle poengene ble igjen i Skien.

Og det var Odd som kom best i gang på eget kunstgress.

Milan Jevtovic sendte vertene i føringen etter 19 minutter. Men ti minutter senere sørget Amahl Pellegrino for balanse i regnskapet med sitt syvende mål på de seks siste kampene.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Kvarteret ut i andre omgang fikk derimot bodøværingene nok en kalddusj. Odds Conrad Wallem ble spilt igjennom i bakrom og rundet Glimt-keeper Nikita Haikin og sendte hjemmelaget i føringen 2-1.

Pellegrino kunne blitt tomålsscorer etter 77 minutter, men den akrobatiske avslutningen på volley ble stoppet av stolpen.

Vertenes Odin Bjørntuft fikk direkte rødt kort og marsjordre seks minutter før full tid etter å ha satt skoen i pannen på Pellegrino.

Syv minutter på overtid kom utligningen som så ut til å redde ett poeng for Kjetil Knutsens menn da Isak Helstad Amundsen utlignet til 2-2.

Men minuttet senere ble Glimt-håpet om poeng slukket fra straffemerket.

Neste kamp for Glimt kommer på onsdag hjemme mot KI Klaksvik i den første runden av mesterligakvalifiseringen.

Og om én uke tar de imot Sarpsborg 08 hjemme på Aspmyra i Eliteserien.

NM i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde (0-1)