NRK Meny
Normal

- Stopp utbyggingen i Saltstraumen

Det sier kulturvernsjefen i fylket. Han mener den foreslåtte utbyggingen av fritidsbolig og småbåthavn i Saltstraumen kan ødelegge en attraksjon i verdensklasse.

Saltstraumen
Foto: Trine Høklie Jonassen

Bodø kommune har gitt byggetillatelse til 34 boenheter rett i fjæra ved den verdensberømte attraksjonen.

En så stor utbygging av områdene vil ødelegge Saltstraumen, sier Murud.

- Burde vernes

- Vi ønsker faktisk ikke at planen blir gjennomført i det hele tatt. Det fortjener Saltstraumen. Folk fra hele verden kommer for å se på verdens største tidevannsstrøm, og hvis man bygger ut det ene etter det andre i dette området, så vil det jo bare være bygninger å se, sier kulturvernsjefen i Nordland Egil Murud.

Han etterlyser hvilke langsiktige mål Bodø kommune har med attraksjonen som trekker intresserte fra hele verden.

- Jeg synes det er rart at det ikke er tenkt noen tanker om Saltstraumenområdet. Jeg mener området er så viktig at det burde vært plassert godt og trygt på Unescos verdensarvliste, sier han.

Opp i bystyre

Varaordfører i Bodø, Kirsten Hasvoll sier at innspillet fra kulturvernsjef kommer til å tatt med i behandlingen i bystyre, sammen med andre innspill.

- Nå har jo vi bedt om ny behandling av denne saken, og den kommer til bystyret nå ganske snart, og da vil selvfølgelig den henvendelsen fra fylkeskommunen bli vektlagt og tatt hensyn til, sier Hasvoll.