Her gratulerer Stoltenberg Obama

Statsministeren ringte president Obama for å gratulere ham med fredsprisen.

Stoltenberg gratulerer Obama
Foto: Statsministerens kontor

Jens Stoltenberg skriver på sin Twitter-konto at han ringte presidenten.

– Har akkurat gratulert Obama med velfortjent pris. Presidenten ser fram til å komme til Oslo og ta den imot, skriver Stoltenberg i Twitter-meldingen .

Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen forteller at Stoltenberg fikk snakke med Obama på telefonen klokka 15.30 i dag og at samtalen varte i fem minutter.

– Han gratulerte Obama med en velfortjent pris. De snakket også litt om klima, før Obama uttrykte at han så fram til å komme til Norge og motta fredsprisen, forteller Giæver Eriksen til NRK.no.

Nå i kveld bekrefter også Det hvite hus at Obama kommer til Norge og mottar prisen personlig.

Fornøyd med valget

Stoltenberg blir nå den andre norske statsministeren som tar imot en sittende amerikansk president. I 1999 tok daværende statsminister Kjell Magne Bondevik imot Bill Clinton da han besøkte Oslo.

Tidligere i dag uttrykte Stoltenberg at han var fornøyd med valget av Obama:

– Tildelingen av Nobels fredspris for 2009 til president Barack Obama er et både spennende og framsynt valg. Det er en viktig pris fordi den kan bidra til å virkeliggjøre presidentens visjoner, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Møttes til middag

Stoltenberg fikk i september anledning til å slå av en prat med den amerikanske presidenten da de to møttes til klimamiddag i New York i september.

– Det var en god samtale under middagen, og en veldig åpen tone. Det var et sterkt ønske hos alle om å få til en avtale i København, sa Stoltenberg til NTB etter middagen sent hvor han hadde fått Obama på tomannshånd.

Trolig får de to statslederne mer tid til hverandre når Obama kommer til Norge i midten av desember for å motta årets fredspris.