Hopp til innhold

Sunndal stenger skolene

Sunndal kommune stenger alle skolene i dag på grunn av skred og skredfare. Nå er også kriseledelsen i Sunndal innkalt.

Skred Sunndal
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ryddemannskapene har begynt arbeidet med å fjerne snømassene der skredene har gått.

Det har gått flere store snøskred, som nå stenger riksveg 70. De største skredene har gått på Oppdølsstranda og ved Hoelsanden.

– Vi har ikke fått meldinger om savnede, men en bil kjørte inn i raset uten at noen ble skadd. Det er ingen indikasjoner på at noen er tatt i dette raset, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Snøskred på Sunndalsøra

Det er store snømengder som har rast ned fjellsidene.

Foto: Jan Erik Vangen

Siste nytt: Letemannskap satt fast i skredet

Tre ras sperrer riksvei 70 i Sunndal

Avslutter søk i skredområdet

Stenger skolene

Ordføreren kalte tidlig mandag sammen kriseledelsen. De har nå bestemt å holde barna hjemme i dag sier Ståle Refsti i Sunndal kommune. Både barneskolene, ungdomsskolen og den videregående skolen holder stengt. Til sammen er 1000 elever berørt av dette.

- Vi har besluttet at vi stenger skolene i dag. Bakgrunnen er den store, generelle skredfaren i Sunndalen. Vi jobber med båtskyss forbi Oppdølsstranda. Men for å unngå press på denne strekningen så vil vi ikke sende barna denne vegen, sier Refsti.

Berga av skredsøkar

Fonna tok telefonlina

Nødetater samarbeider

AMK-sentralen i området er satt i beredskap. Nabokommuner har fått i oppdrag å stå i beredskap i forhold til nødsituasjoner i enkelte bygder i Sunndal. Nabokommunene Tingvoll og Surnadal har fått ansvaret for Ålvundfjord og Ålvundeid, mens Oppdal tar seg av Gjøra. Hjemmesykepleien skal også ta en gjennomgang av situasjonen når personalet er på plass mandag morgen.

Kvinne tatt av snøskred i Hemsedal

Flere skred

Like etter at meldingen om det første raset kom inn ble det meldt om et nytt ras på riksvei 70 ved Myren camping, noen kilometer fra det første. Dette raset er om lag 50 meter bredt, men ikke like dypt som raset ved Hoelsand.

– Det går nye ras hele tiden. Nå fikk vi nettopp inn melding om et tredje ras, sa operasjonslederen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt i fem-tiden mandag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.