Kamp om Stortingsplassene

Nåløyet for å komme seg inn på Stortinget blir bare trangere når Nordmørslista nå har signalisert at de vurderer å stille liste til neste høst.

Stortingssalen

Flere må kjempe om de samme plassene om også Nordmørslista stiller til valg.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Frustrasjon over hvordan sykehus- og andre regionspørsmål har blitt håndtert er årsaken.

Men fylkessekretæren i Arbeiderpartiet, Egil Ekhaugen, peker på at lista er lang over saker Nordmørslista må ha en mening om, før de stiller til valg.

– Velgerne har krav på å få vite noe mer om hva Nordmørslista går for. For eksempel hvilken statsministerkandidat vil de støtte? Og en mengde andre mer eller mindre prinsippielle spørsmål må avklares.

En utfordring

Egil Ekhaugen

– Nordmørslista må ha mer enn regionspørsmålet på programmet, mener fylkessekretær Egil Ekhaugen i Arbeiderpartiet.

Foto: Trond Vestre / NRK

Han vedgår likevel at Arbeiderpartiet får en utfordring i Kristiansund hvis Nordmørslista også skal være med å sanke stemmer.

Det er nok å vise til den nære historien, for i fylkestingsvalget i 2015 fikk Nordmørslista en oppslutning som ville ha gitt ett mandat dersom det hadde vært stortingsvalg.

– Både vi og Høyre fikk masse juling i Kristiansund da, men til stortingsvalget vil ikke regioninndelingen gi noen drahjelp. Det spørsmålet skal Stortinget avgjøre før sommeren, og det blir ikke noen omkamp om det.

Siste video/lyd

- Overlever eg dette skal eg lage ein stor støttekonsert til kreftavdelinga. Det sa dirigent Svein Eiksund til legane ved Volda sjukehus etter at han for halvanna år sidan fekk konstatert ein kreftsvulst på 10 centimeter. No er han frisk og har planane klare
 Landets nyeste Pusterom for kreftpasienter opna i Kristiansund i dag. Målet er å gi pasientane eit fristed frå sjukehuset - innanfor sjukehusets veggar.
Vi skal treffe ei jente som har vald å ta utdanning til eit litt uvanleg yrke. Ho er den einaste i vårt fylke i år. Ho e ei ganske tøff jente som trives best ute i det fri.