NRK Meny

Kamp om Stortingsplassene

Nåløyet for å komme seg inn på Stortinget blir bare trangere når Nordmørslista nå har signalisert at de vurderer å stille liste til neste høst.

Stortingssalen

Flere må kjempe om de samme plassene om også Nordmørslista stiller til valg.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Frustrasjon over hvordan sykehus- og andre regionspørsmål har blitt håndtert er årsaken.

Men fylkessekretæren i Arbeiderpartiet, Egil Ekhaugen, peker på at lista er lang over saker Nordmørslista må ha en mening om, før de stiller til valg.

– Velgerne har krav på å få vite noe mer om hva Nordmørslista går for. For eksempel hvilken statsministerkandidat vil de støtte? Og en mengde andre mer eller mindre prinsippielle spørsmål må avklares.

En utfordring

Egil Ekhaugen

– Nordmørslista må ha mer enn regionspørsmålet på programmet, mener fylkessekretær Egil Ekhaugen i Arbeiderpartiet.

Foto: Trond Vestre / NRK

Han vedgår likevel at Arbeiderpartiet får en utfordring i Kristiansund hvis Nordmørslista også skal være med å sanke stemmer.

Det er nok å vise til den nære historien, for i fylkestingsvalget i 2015 fikk Nordmørslista en oppslutning som ville ha gitt ett mandat dersom det hadde vært stortingsvalg.

– Både vi og Høyre fikk masse juling i Kristiansund da, men til stortingsvalget vil ikke regioninndelingen gi noen drahjelp. Det spørsmålet skal Stortinget avgjøre før sommeren, og det blir ikke noen omkamp om det.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.