Kamp om Stortingsplassene

Nåløyet for å komme seg inn på Stortinget blir bare trangere når Nordmørslista nå har signalisert at de vurderer å stille liste til neste høst.

Stortingssalen

Flere må kjempe om de samme plassene om også Nordmørslista stiller til valg.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Frustrasjon over hvordan sykehus- og andre regionspørsmål har blitt håndtert er årsaken.

Men fylkessekretæren i Arbeiderpartiet, Egil Ekhaugen, peker på at lista er lang over saker Nordmørslista må ha en mening om, før de stiller til valg.

– Velgerne har krav på å få vite noe mer om hva Nordmørslista går for. For eksempel hvilken statsministerkandidat vil de støtte? Og en mengde andre mer eller mindre prinsippielle spørsmål må avklares.

En utfordring

Egil Ekhaugen

– Nordmørslista må ha mer enn regionspørsmålet på programmet, mener fylkessekretær Egil Ekhaugen i Arbeiderpartiet.

Foto: Trond Vestre / NRK

Han vedgår likevel at Arbeiderpartiet får en utfordring i Kristiansund hvis Nordmørslista også skal være med å sanke stemmer.

Det er nok å vise til den nære historien, for i fylkestingsvalget i 2015 fikk Nordmørslista en oppslutning som ville ha gitt ett mandat dersom det hadde vært stortingsvalg.

– Både vi og Høyre fikk masse juling i Kristiansund da, men til stortingsvalget vil ikke regioninndelingen gi noen drahjelp. Det spørsmålet skal Stortinget avgjøre før sommeren, og det blir ikke noen omkamp om det.

Siste video/lyd

Ved asylmottak i Møre og Romsdal forsvann det i fjor 221 personar. Ved mottaket for einslege mindreårige på Hareid har 3 ungdomar forsvunne dei siste månadene. Leiaren ved mottaket, Iselin Aske, meiner rettstryggleiken ikkje alltid er tatt vare på og at det går for fort i svingane når saker skal behandlast.
Så til Molde og Ole Gunnar Solskjær som i dag sa nei til å verte landslagssjef. No ønskjer han å føre laget sitt til Meisterligaen...
Det er stor vekst i salet av lokalmat i butikkane, men dei komande åra skal salet doblast og mat og reiseliv verte mykje større enn i dag. I forkant av matmessa Grune Woche i Berlin er ein stor delegasjon samla for å drøfte dette.