Molde FK frykter ikke å miste gulltreneren

Ferskt cupgull og tre trofèer på tre år styrker Molde-trener Ole Gunnar Solskjær sitt kandidatur til en trenerjobb i utlandet, men adm. dir. Tarje Nordstrand Jacobsen frykter ikke å miste gulltreneren.

Ole Gunnar Solskjær

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær skippet festen, og dro rett fra Molde lufthavn og hjem til familien i Kristiansund søndag kveld.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

I september var Molde FK sin styreleder, Øystein Neerland klar på at klubben håpet å få i orden en forlengelse av kontrakten til hovedtrener Ole Gunnar Solskjær.

Dette har enn så lenge ikke kommet i orden, og den tidligere United-profilen har kun kontrakt med Molde til sommeren 2014. Solskjær har hele tiden vært klar på at han har ambisjoner om å trene en storklubb i utlandet. Gjerne klubben i hans hjerte, Manchester United.

TJN

Adm. dir. Tarje Nordstrand Jacobsen sier mange var utladet etter cuphelgen, og at han forstår Solskjærs ønske om å dra rett hjem.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Og det er ingenting som tyder på at nordmannens kandidatur til trenerjobber i utlandet blir svekket med tre trofèer på like mange år, samt rykende ferskt cupgull.

Tidligere har Solskjær vært i søkelyset til Aston Villa, og senest i høst ble han nevnt av bookmakerene som kandidat til å ta over Fulham etter Martin Jol.

Dro rett hjem

Adm. dir. Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde fotballklubb sier til NRK at han ikke frykter at gulltreneren skal forsvinne til sommeren - eller før den tid.

– Jeg frykter ingenting. Det at klubben gjør det såpass bra at vi blir attraktive for andre klubber i utlandet er bare en tillitserklæring. Det viser at vi gjør noe riktig.

– Når det gjelder Ole Gunnar så har han kontrakt til sommeren 2014, og vi kommer til å gi beskjed når det skjer noe nytt rundt ham, sier Jacobsen.

Solskjær dro rett hjem til familien i Kristiansund, etter å ha landet med laget på Molde lufthavn Årø rundt klokken 22.11 søndag kveld. Den ettertraktede treneren valgte dermed å avstå fra festlighetene i byen, sammen med laget og supporterne.

– Det har vært lange og nitidge forberedelser både for ham og andre, slik at laget kunne prestere best mulig i cupfinalen. Mange var nok utladet etter helgen, inkludert ham, sier direktøren.

(Saken fortsetter under bildet)

Molde Cupgull

Rundt tusen mennesker var samlet i Bjørnsonsalen på Hotell Seilet i Molde for å hylle heltene søndag kveld.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Everton-interesse?

Et annet Molde-medlem som har storklubbenes øyner rettet mot seg, er keeper Ørjan Håskjold Nyland. I høst har han blant annet blitt linket til Everton, skriver Dagbladet.

Etter nok en ovebevisende forestilling og to cupgull på rad, begynner det å se bra ut i pokalskapet for en 23-åring som nettopp har tatt steget fra 1. divisjon til en av norges gullfavoritter.

Til NRK avviser han at han bruker energi på å drømme om profftilværelse i utlandet.

– Nei, dette tenker jeg ikke på. Nå er jeg i Molde, og konsentrerer meg om å gjøre en best mulig jobb her, sier han.

Rørt av supporterne

Nesten tusen mennesker hadde møtt opp for å hylle laget da de kom kjørende i buss inn på Aker stadion søndag kveld. Etter en liten seanse utenfor stadion, fortsatte festen i maksimalt tempo på Hotell Rica Seilet utover i de sene nattetimer.

Dagen derpå, sier markedsdirektør Oddvar Talset at han fikk tårer i øynene da han så folkemassen som trosset snø, minusgrader og sene kveldstimer for å hylle laget etter hjemkomsten.

– På vegne av klubben vil jeg bare si at jeg er stolt over tilskuerne våre - særlig da visse publikummere fra motstanderlaget sang «Hater Molde by». Da svarte våre egne supportere med å synge «Vi elsker Molde by». Det var rørende, sier Talset.

Se gårsdagens fest i Molde:

Molde cupgull

Gullfeiring i Molde