Seier i dramatisk kamp for AaFK

Rødt kort, to straffer og fire mål. Oppgjøret mellom AaFK og Brann var ikke kjedelig. Kampen endte med 3-1 seier til hjemmelaget.

3-1 til AaFK

Allerede etter to minutter sender Alexander Mathisen Aalesund opp i 1-0 ledelse. Hjemmelaget får en drømmestart på kampen.

Siste kamp for klubben

Dermed kan Mathisen avslutte sin karriere i AaFK med nettkjenning i siste hjemmekamp.

Alexander Mathisen har selv sagt at han går til en klubb i Belgia eller Nederland etter denne sesongen.

Sterkt press frå AaFK

Sterk vind og mye regn setter sitt preg på kampen, men hjemmepublikum er trofaste, og lagene spiller for fulle tribuner.

Og de oransjekledde supporterne får betalt for engasjementet. Aalesund har overtaket stort sett hele første omgang.

Etter 29 minutt får Brannspiller Mrikir Már Sævarsson rødt kort for handsing på streken.

AaFKs Pablo Herrera Barrantes setter straffen sikkert i mål bak Håkon Opdal.

Redusering

Men Aalesunds ledelse blir ikke komfortabel lenge.

I det 34 minuttet spiller Erik Huseklepp vegg med Diego Gustavino som får ei tå på ballen og AaFK-målvakt Lindegaard er utmanøvrert.

Redusering 2-1 til Brann, og dermed er omgangens 3. mål et faktum, men det slutta ikke med det.

Like før pause er det på ny dramatikk i Jugendbyen. Tor Hogne Aarøy får hard medfart, dommaren er ikkje i tvil, og dømmer nok ei straffe til Aalesund.

Alexander Mathisen får mulighet til å bli tomålsskårer, og gjør ingen feil. 2 minutt på overtid i første omgang setter han straffesparket sikkert i mål.

3-1 til Aalesund.

Fire mål i første omgang, tre av dem til Aalesund, to på straffe, og et rødt kort til Brann er kampen kort oppsummert. Aalesund har dermed 4. plassen på tabellen en runde før sesongavslutningen.

Slik var kampen.

Kampfakta

Aalesund Brann 3-1 (3-1)

10.759 tilskuere

Mål: 1-0 Alexander Mathisen (2), 2-0 Pablo Herrera Barrantes (str. 31), 2-1 Diego Guastavino (34), 3-1 Mathisen (str. 45).

Dommer: Svein Odvar Moen, Haugar.

Gult kort: Pablo Herrera Barrantes, Aalesund, Zsolt Korcsmar, Brann.

Rødt kort: Birkir Mar Sævarsson (30), Brann.

Aalesund (4-3-3): Anders Lindegaard Enar Jaager, Daniel Arnefjord, Ville Jalasto, Jonathan Parr Peter Orry Larsen, Trond Fredriksen (Fredrik Ulvestad fra 90.), Fredrik Carlsen (Michael Barrantes fra 80.) Alexander Mathisen (Lars Fuhre fra 82.), Tor Hogne Aarøy, Pablo Herrera Barrantes.

Brann (4-4-2): Håkon Opdal Birkir Mar Sævarsson, Yaw Ihle Amankwah (Cato Guntveit fra 79.), Christian Kalvenes, Bjørnar Holmvik Petter Vaagan Moen, Hassan El Fakiri, Zsolt Korcsmar, Erik Mjelde (Juninho fra 62.) Erik Huseklepp, Diego Guastavino (Cato Hansen fra 71.).