NRK Meny

- Sunnmøre samlet til ett rike.

Styreleder i Aalesund Fotball, Bjarne Haagnesen mener klubben har virket samlende på hele Sunnmøre.

Bjarne Haagensen og Torill Hole Standal

Styreleder Bjarne Haagensen i Ålesund Fotball, og Toril Hole Standal som er styreleder i Aalesund Fotballklubb.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

Ikke lenger en liten klikk

- Siste ti åra har Aålesund fotballklubb blitt en klubb for heile Sunnmøre i stedet for å være en liten klikk fra Ålesund. Og det betyr veldig mye for samholdet i distriktet, sier styreleder Bjarne Haagensen.

Haagensen gir ros til alle som har vært med på utviklinge. - Det begynte med at han Arne Aambakk ble formann og han Ivar Normark ble trener.

Et kick

Styrelederen tror cupseieren vil gi et kick framover. Rent økonomisk betyr det to millioner kroner ekstra i kassa pluss europacup.

Haagensen vil ikke si noe om hvorvidt pengene skal brukes på kjøpe av nye spillere. - Nå må vi først gjøre opp boet og sørge for å komme i balanse.

-Først når vi får årsresultatet og setter opp budsjett for neste år vil vi se hva vi kan bruke på eventuelt nye spillere.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.