X factor og trøndersjarm til MGP

– Jeg ble spurt om å sende inn låt til den svenske Melodifestivalen men da tenkte jeg nei, fader heller, vi går for den norske, forteller Rikke Lie.

Tommy, Rikke og Petter

Et trekløver som er svært vant til TV-konkurranser er de siste artistene som er klare for MGP 2012: Tommy Fredvang, Rikke Lie og Petter Øien.

Foto: Rolf Ørjan Høgseth, Eirik Slyngstad og Wad/Danielsen Photography

Ålesundjenta Rikke Lie, stavangergutten Tommy Fredvang og trønderen Petter Øien er i høyeste grad vant med TV-konkurranser. I 2009 kjempet Rikke og Tommy mot hverandre under TV2s X factor-konkurranse, og begge høstet mange godord selv om de ikke maktet å gå helt til topps.

Petter Øien ble nummer fire i MGP 2011 sammen med bandkollegene i Sie Gubba, og fikk en stor hit med låten «Alt du vil ha».

Nå har alle tre funnet frem noen ekte slagere, og stilt inn siktet mot Melodi Grand Prix 2012!

Se også: Se Petter Øien og Sie Gubbas opptreden i MGP 2011 her

Brøt sitt løfte

Rikke Lie hadde etter sin forrige runde med TV-konkurranse lovet seg selv at hun aldri mer skulle stille opp i noe liknende. Men hennes svenske medlåtskrivere fikk henne på andre tanker:

– De spurte om de vær så snill kunne sende inn låta til den svenske Melodifestivalen, men da tenkte jeg: Nei, fader heller – vi går for den norske, forteller Lie til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rikke Lie

Rikke Lie gru-gleder seg til hennes største opptreden hittil i karrieren, deltakelse i Melodi Grand Prix.

Foto: Eirik Slyngstad

Stolt og takknemlig

Gladjenta Rikke Lie er svært stolt og takknemlig for at hun får denne spennende muligheten.

– MGP er et av de aller største utstillingsvinduene for artister i Norge. Klart det er stort å endelig få være en del av Norges største lørdagsunderholdning som man har fulgt med på siden man var liten, sier hun.

Men at nervene vil komme når det store eventet nærmer seg, det er hun helt sikker på.

– Det blir den største scenen jeg har stått på noen gang, foran det største publikumet jeg har sunget for noen gang. Jeg gru-gleder meg langt inn i sjelen!

Se også: Se musikkvideoen til Rikke Lies låt «Good girl» her

Uten dansepartner

Tommy Fredvang overgår faktisk sin venn og konkurrent Rikke Lie når det gjelder erfaring med TV-konkurranser. I 2010 inntok han nemlig danseparketten og svingte seg rundt i «Skal vi danse» på TV2.

Tommy Fredvang

Tommy Fredvang smeltet mange kvinnehjerter i X faktor og Skal vi danse. Nå ønsker han å vinne MGP 2012.

Foto: Rolf Ørjan Høgseth

Nå skal han stå støtt på scenen uten dansepartner, og han satser på at alle gode ting er tre, at han endelig vil gå til topps tredje gangen han deltar i en TV-konkurranse. Fredvang mener låten hans er knallsterk og fengende.

– «Make it Better» er som et lokomotiv – fullt kjør fra begynnelse til slutt. Tre minutter med glede, velstand og topp stemning, beskriver Tommy Fredvang entusiastisk.

Han har lenge hatt MGP i tankene, og mener det er på høy tid at han deltar neste år.

– Melodi Grand Prix har alltid stått på min «bucket-list» over ting jeg må gjøre før jeg går i grava. Jeg gleder meg i hjel!

Se også: Se Tommy Fredvangs musikkvideo av låten «Wake Up Call» her

Petter går solo

Den siste artisten som er klar for neste års MGP-eventyr er Petter Øien, kjent som vokalist i Sie Gubba. Gruppen sto for en klatreferd av de sjeldne i fjorårets Melodi Grand Prix, hvor de via sistesjansen kom til finalen og senere til gullfinalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Petter Øien

Petter Øien gjorde nesten storeslem sammen med Sia Gubba i MGP 2011. Nå er han tilbake, med en svært spennende duettpartner.

Foto: Katrine Opdahl / NRK

Nå er den sjarmerende trønderen Petter Øien klar som deltaker på ny, og denne gangen stiller han sammen med en internasjonal veteran og storhet som duettpartner.

– Det er noe jeg har drømt om i mange år, å få jobbe med en legende av dette kaliberet. Jeg er like stolt som en liten gutt som får sin første gitar, sier Petter Øien med et lysende engasjement.

Låten «Things Change» er en countrylåt, med en underfundig og dyptloddende tekst.

– Dette er en låt som vil treffe som ei kule, og som vil kunne leve lenge etter MGP også. Folk vil nok sette stor pris på den artisten jeg får synge låta sammen med, sier Øien.

Les også: Lise Karlsnes deltar også i MGP 2012

Sundnes entusiastisk

Per Sundnes

Per Sundnes har store forventninger til både Rikke Lie, Tommy Fredvang og Petter Øien i neste års MGP.

Foto: Kristian Kapelrud / NRK

MGP-general Per Sundnes er svært positiv til både Rikke Lies, Tommy Fredvangs og Petter Øiens deltakelse. Han mener alle tre vil påvirke MGP positivt, både for deres kvalitet og entusiasme.

Jeg møtte Rikke i Stockholm i fjor under noen opptak til MGP. Makan til driftig dame har jeg sjelden møtt. Hun er full av ambisjoner og ordner alt selv, sier Sundnes beundrende.

Fredvang har ifølge Sundnes flere sterke sider.

– Tommy er en svært habil sanger og låtskriver, og med denne låta tror jeg han befinner seg i komfortsonen sin. «Make it Better» er en glad uptempo-låt – akkurat som sangeren selv, sier Sundnes.

Til slutt advarer Sundnes mot Petter Øien. Han tror at Øien kan overraske.

– Petter blir skummel i MGP 2012. Han viste med Sie Gubba i fjor at man kan toppe salgslistene ved å delta i MGP. Bare vent å se hva han kommer med i 2012, sier Sundnes lurt.

Hvordan det hele går ser du på NRK fra 21. januar!

Alt om Melodi Grand Prix