Tine Wulff

Tine synger søster Martes låt "Ride" - med reisemålet Moskva i sikte!

Wulff
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Marte og Tine Wulff er søstre, født i Oslo, oppvokst i Kristiansand, og bosatt henholdsvis i København og i Kristiansand. Begge to ble tidlig eksponert for en massiv og allsidig musikkpåvirkning. De har begge sunget i kor, spilt piano og blokkfløyte.

Tidlig MGP-frelst

Tine har alltid fulgt nøye med på Melodi Grand Prix, og forteller at hun og venninnene pleide å ta opp både den norske og den internasjonale finalen på video slik at den kunne øve inn låtene og koreografien. Med sterk innlevelse og stor presisjon brukte jentene mye tid på både språkuttale og kostymer.

Tine Wulff

Tine Wulff - ny MGP-deltager

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

I slutten av tenårene dabbet noe av interessen for MGP av, og Tine fikk et mer ironisk forhold til konkurransen. Hun følte at kvaliteten sank, og at MGP stadig ble mer forutsigbart og utdatert. Tine synes imidlertid at konkurransen har endret seg de to siste årene, at MGP har blitt en mer seriøs konkurranse og at selve showet bærer preg av profesjonalitet. Tine var ikke vanskelig å be når søsteren ønsket at hun skulle bidra med vokal på ”Ride”.

Tine har utdannelse innen rytmisk sang og teaterfag, og har de siste årene jobbet med soul, pop, latin, rock, jazz og country i forskjellige sammenhenger. Tine skriver også egne låter, og spiller for tiden inn en plate med eget materiale.

”Ride”

Marte Wulff har skrevet tekst og melodi til ”Ride”.

Teksten til låten ”Ride” handler om at det finnes ting som man verken kan eller skal bære alene. Lukker man omgivelsene sine ute, og nekter å ta imot hjelp, kan det ende med at venner og familie tilslutt vender ryggen til.

Marte Wulff åpnet Norwegian Wood 2007
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Marte Wulff har gitt ut platene Jacket (2006) og Safety Pins (2007). Med debutalbumet Jacket fikk hun massiv medieoppmerksomhet til debutant å være, og hun ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien ”Årets nykommer” for dette. Jacket inneholdt tre sanger som ble playlistet på radio: ”Carousel of Love”, ”Run” og Lady”. ”Carousel of Love” er blitt benyttet i en Cubus- reklame og finnes på McMusics She`s fabolous, låten er også blitt brukt som signaturlåt for filmen Marias Menn.
Marte har også skrevet låten ”Racing”, som hun sang i duett med Erik Faber. Sangen er hentet fra Fabers album Passages. ”Racing” gikk til nr.1 i Norge