Mira Craig

Mira Craig komponerte MGP-vinnerlåten i 2008. Nå skal hun selv på scenen og konkurrere som artist!

Mira Craig
Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

To år etter at hun deltok sist, er Mira Craig (27) klar for en ny runde Melodi Grand Prix.

Hør en smakebit av Miras låt her: «I'll Take You High»:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Sist jeg var med lærte jeg at MGP er et stort kaos av et sirkus, men at det samtidig er veldig gøy. Og skal jeg være med, må jeg ikke miste meg selv. Jeg må gjøre det på min måte og håpe at det holder, sier Mira om MGP-da capo'et.

Jobbet med Snoop og Timbaland

Norskamerikanske Mira er en etablert artist, låtskriver og produsent. Hun har jobbet med bransjefolk som Snoop Dogg, Timbaland, 50 cent og Tony Yayo, og har gitt ut tre album. Førsteskiva Mira, Mira (2006) solgte til gull.

Som 12-åring stilte Mira på audition til NRKs «Midt i Smørøyet» hvor hun sang Whitney Houstons «I Wanna Dance With Somebody». Hun fortsatte som sanger/skuespiller i programmet. Da hun var 15 år begynte hun å skrive egne låter, og i januar 2006 ble hun tildelt Alarmprisen som årets nykommer.

Den driftige damen skriver alle tekster, designer sitt eget tøy, produserer sin egen musikk, og gjør all styling og koreografi på musikkvidoene sine. Hun har også sitt eget plateselskap, Homemade Records. Den siste tiden har hun makrert seg som fagdommer i TV2s fredagssatsning «X-Factor».

- Et boost å være med i MGP

Mira Craig sto bak vinnerbidraget i Melodi Grand Prix i 2008 med låten Hold On be Strong, en låt hun skrev som femtenåring. Melodien ble fremført av Maria Haukaas Storeng, som endte på en femteplass i den internasjonale finalen.

- Jeg er ikke med fordi jeg vil vinne, men fordi det er kult, det er et boost. Man aner ikke hvordan det vil gå på forhånd, men man kan skreddersy sitt eget show, og det er gøy. Nå er jeg veldig spent og jeg gleder meg veldig til å fortsette, sier Mira entusiastisk til NRK.no.

Mira Craig

Å være med i MGP er et skikkelig boost, sier Mira Craig.

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK