Belinda Braza

Danseløvinnen Belinda Braza gleder seg til å være med i MGP, men gruer seg litt til å la det swinge på parketten i høye hæler!

Belinda Braza
Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Hør en smakebit av låte «Million dollar baby» her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Halvt filipinske Belinda Braza (28) kommer opprinnelig fra Bergen, men har vært bosatt i Oslo de ti siste årene. Hun er utdannet fra Bårdarakademiet, og jobber både som koreograf og danser.

- Jeg er stolt over å få være med i Melodi Grand Prix, og jeg gleder meg masse! Den største utfordingen blir nok å danse i høye hæler. Jeg er en sneakersjente, så dette blir en morsom utfordring, stråler bergensjenta.

Danset for Stig Van Eijk

Belinda Braza startet sin karriere som 17-åring, da hun danset for Stig Van Eijk under Melodi Grand Prix i 1998. Van Eijk vant den norske finalen, og Belinda danset også for ham i den internasjonale finalen samme året. Etter dette takket hun ja til å være tv-vertinne for sitt eget ungdomsprogram, UNG, på TV Hordaland.

Den dansespretne bergenseren har opptrådt som sanger og skuespiller i musikaler og shows som Fame - The Musical (Chat Noir 2003), Det folk vil ha (Det norske teateret 2005), Fruen fra det indiske hav (Oslo Nye Teater 2006) med flere. Hun har også koreografert for forskjellige artister som Samsaya, Myrna Braza, Wisnu, Sichelle og MGP-konkurrent Maria Haukaas Storeng.

Sangen Belinda skal framføre i Melodi Grand Prix heter «Million Dollar Baby» og er skrevet av trioen Robin Nordahl, Frode Andersen og maltesiske Gerard James Borg. Sistnevnte er en veteran i MGP-sammenheng, og har tidligere skrevet over 30 sanger til MGP-deltagere over hele Europa.

Million Dollar Baby
Framføres av Belinda Braza
Tekst og melodi: Robin Nordahl, Frode Andersen og Gerard James Borg

Belinda Braza

Hårreisende moro å være med i Melodi Grand Prix!

Foto: Fredrik Arff/Dianmo/NRK