Hopp til innhold

MGP frir til Norges beste komponister

Påmeldingen av låter til Melodi Grand Prix 2018 er nå i gang.

JOWST vinner MGP 2017

2017: JOWST vant MGP 2017. Allerede nå kan du melde deg på til konkurransen i 2018.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Selv før årets MGP-artister har blitt presentert, åpner prosjektleder Stig Karlsen slusene for låter til neste års konkurranse.

– Vi er i oppkjøringen til årets MGP-finale, men jobber parallelt med å finne låter og artister til MGP 2018. Dette er en del av en langsiktig plan for at Norge igjen skal vinne Eurovision Song Contest, sier han.

Karlsen oppfordrer alle til å sende inn låter til den neste utgaven av Norges største musikkshow. Enten om man sitter på ferdige låter eller demoversjoner. Vinneren av Melodi Grand Prix får den store æren til å representere Norge i Eurovision Song Contest.

Påmeldingen til MGP 2018 er åpen til og med til 10. september 2017. Alle kan søke, men artister må ha fylt 16 år for å være med i Eurovision Song Contest.

Både norske og utenlandske låtskrivere kan delta, selv om redaksjonen spesielt oppfordrer norske komponister til å sende inn bidrag.

– Noen av verdens beste komponister kommer fra Norge, og det er disse vi frir til, når vi nå åpner for mottak av låter til neste års Melodi Grand Prix, sier han.

Låtene kan ikke ha vært publisert eller fremført offentlig tidligere.

Langsiktig plan

Stig Karlsen

PROSJEKTLEDER: Stig Karlsen.

Foto: NRK

Karlsen mener at det viktigste punktet i planen er å få med de dyktigste kompinstene, produsentene og artistene.

– De flinkeste folka må på banen og begynne å skrive på låta som skal ta Norge til seier i verdens største musikkkonkurranse. Eurovision er det nærmeste vi kommer OL i popmusikk, og nå skal det jobbes for gullmedalje, sier prosjektlederen.