Hopp til innhold

Marcus & Martinus leser stemmene fra Norge

Tenåringsidolene skal få det ærefulle oppdraget som talspersoner for Norge i den internasjonale Eurovision-finalen, 13. mai.

Marcus og Martinus

NORGES TALSMENN: Marcus & Martinus skal dele ut årets norske stemmene.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Gjennom Eurovisions 62 år lange historie, har den spennede avstemningen i slutten av programmet vært et av de største høydepunktene for folk flest.

I år er det det populære tvillingparet fra Trofors som skal avgi Norges tolv poeng. Guttene er veldig glade for å få lov til å dele ut poengene.

Det er en stor ære. Vi er veldig spente på å være med på et så stort program som sendes til så mange land. Dette blir gøy! Vi håper Norge skal gjøre det bra, så lykke til!, sier Marcus & Martinus i en kommentar til NRK.

Marcus (t.v.) og Martinus i Finland

FINSK MGP: Marcus & Martinus stod for mellomakten i den finske nasjonalfinalen.

Foto: Antti Aimo-Koivisto /Lehtikuva / NTB scanpix

Marcus & Martinus ble riksstjerner over natten da de vant MGP jr i 2012, med låten «To dråper vann». Siden da har de blant annet toppet VG-lista med albumene «Together» og «Hei», og de ble kåret til Årets Spellemenn under Spellemannsprisen 2016.

De siste årene har de rukket å kapre hjertene i store deler av Europa. Senest i januar opptrådte de som mellomakt i den finske utgaven av MGP.

– Vil glede mange fans i Europa

Delegasjonsleder Stig Karlsen synes det er veldig hyggelig at guttene skal dele ut de norske stemmene.

Coveret til Marcus og Martinus nye låt «Like it Like it» som etter planen skal slippes 19. mai 2017.

I VINDEN: Marcus & Martinus skal satse for fullt på det internasjonale markedet.

Foto: FRED JONNY

– Guttene har et stort publikum internasjonalt, og det er stas at vi kan by på talsmenn som er godt kjent langt ut over våre landegrenser. Dette vil glede mange fans i hele Europa, sier Karlsen.

Han forklarer videre at det er et prestisjefylt oppdrag guttene nå har sagt ja til.

– Det sees på som en stor ære å få lese opp nasjonens stemmer, og det er med stor glede vi lar Marcus & Martinus ta ordet foran potensielt 200 millioner mennesker lørdag kveld, sier han.

Finalen i Eurovision Song Contest 2017 sendes direkte på NRK1, NRK3 og NRK P1 lørdag 13. mai klokken 21:00.

Aktuelt på MGP

Dette er neste års MGP-programledere

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen, når verdens største musikkshow sendes direkte fra Liverpool i Storbritannia.

Snakk Eurovision-finale med oss!