Lader opp med MGP-festival på Karl Johan

Årets MGP-artister, Margaret Berger, Sval og Bieber-danser Carlena Britch - alle står på scenen når det arrangeres MGP-festival på Egertorget neste uke. Konferansier Ronny Brede Aase garanterer god stemning.

Konferansier Ronny Brede Aase

P3 Morgens Ronny Brede Aase gleder seg til å samle folket på Karl Johan og spre MGP-følelsen.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

Neste helg er det duket for årets Melodi Grand Prix-semifinaler i Folketeateret, men allerede på onsdag starter festen med en egen MGP-festival midt på Karl Johan i Oslo.

Egertorget vil onsdag, torsdag og fredag, fra 16.00 til 18.00, fylles med artister, konkurranser og annen underholdning - alt i MGP-ånd.

– Vi har lyst til å lage en folkefest også på gata, sier prosjektleder for Melodi Grand Prix, Stian Malme.

Tar musikken ut i bybildet

Den tre dager lange MGP-festivalen på Egertorget vil altså gli elegant over i semifinalene i Folketeateret hvor årets MGP-finalister skal kåres.

Malme forklarer at det vil rigges opp en scene hvor publikum blant annet kan se samtlige av årets artister opptre, og på den måten varme opp til helgens sendinger.

– I MGP presenterer vi ny, norsk kvalitetsmusikk, og vi har også lyst til å ta dette ut i bybildet, sier Malme.

I tillegg til å kunne høre og møte årets artister, vil fjorårets MGP-vinner Margaret Berger og MGP jr-vinneren Sval, framføre nye låter. Bårdar Akademiet har laget et MGP-nummer og et utvalg av kulturskolene på Østlandet er engasjert, også de med Melodi Grand Prix-inspirerte opptredener.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sval og Margaret Berger

MGP jr-vinner Sval og MGP-vinner Margaret Berger, står begge på scenen på Egertorget med nye låter.

Foto: NRK

Det vil arrangeres MGP-quiz og konkurranser som gir deg muligheten til å vinne billetter til livesendingene.

– Når vi nå har valgt å legge årets semifinaler og finale såpass tett, og i samme by, synes vi det er naturlig å ha fullt fokus på MGP i alle kanaler fram til finalen 15. mars, sier Malme.

MGP-entusiaster leder showet


Som konferansierer er P3 Morgen-kaptein, Ronny Brede Aase, og Kristoffer Reinsfelt Arnesen, som også er et kjent navn for P3-lyttere, hentet inn. Og Brede Aase var ikke i tvil da han ble spurt om å lede dette MGP-vorspielet midt på Karl Johan.

– Melodi Grand Prix er en kjempefest, og det er fint å ta denne ut i gata til folket også, sier Brede Aase.

Han håper så mange som mulig møter opp på Egertorget for å få med seg det som skjer på scenen.

– Jeg har hørt alle årets låter flere ganger, og synes det er høyt nivå. Jeg kan altså uten problem garantere god stemning og bra musikk på Karl Johan disse dagene, sier han.

Lær av Bieber-danser

I tillegg til nevnt underholdning, kommer danseren Carlena Britch. Hun holder danseworkshop fra scenen på Egertorget hvor publikum oppfordres til selv å delta.

Til vanlig danser Britch for storheter som Prince og Justin Bieber, og da MGP-Charlie var i LA tidligere i år for å lære seg å danse, var det ingen ringere enn Bieber-danser Britch som stilte opp.

Carlena Britch, Charlie og Megan Trainer

Carlena Britch, til venstre, kommer til Egertorget for å lære publikum å danse. Her med MGP-Charlie og Megan Trainer.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Bieber-fansen er helt ville. De vet hvem vi dansere er og hvordan vi ser ut, og de er fans av oss også. Hvis fansen finner oss, skjønner de at de er ett skritt nærmere Justin, det er helt vilt, fortalte en lattermild Britch til VG i vår.

Og nå får publikum altså muligheten til å være ett skritt nærmere Justin, og samtidig lære seg noen dansetrinn ved å ta turen til Egertorget onsdag neste uke.