Normal

– Jubler hver gang vi får terningkast én

MGP-aktuelle Cir.Cuz har fått hardere medfart på anmelderplass enn de fleste andre norske artister. Debutplata deres ble belønnet med yatzy i enere, likevel er låtene streamet over 30 millioner ganger.

Cir.Cuz

– Det er uvant for oss å øve så mye før vi går på scenen som vi har gjort i Melodi Grand Prix, sier Mats Melbye i Cir.Cuz. I kveld konkurrerer de om finaleplass med låta «Hele Verden».

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Når «Supernova» aleine er streamet 14 millioner ganger, hvor mye har terningkast én å si da? Spør Mats Melbye.

Sammen med Thomas Pedersen utgjør han rapduoen Cir.Cuz. I kveld står de på scenen i Folketeateret i den andre semifinalen i Melodi Grand Prix med låta «Hele Verden». Om de når ut til hele Norge og sikrer seg en finalebillett, gjenstår å se, men av årets MGP-artister er det i alle fall disse to som kan vise til de største hitene de siste åra.

Med låter som «Radio», «Supernova» og «Diva» har de skaffet seg en stor og trofast fanbase. De bryr seg derfor ikke om at den delen av befolkninga som ikke liker musikken deres muligens er like stor.

– Dette elsk/hat-forholdet folk har til oss, er den beste formen for oppmerksomhet man kan få. Bare se på Justin Bieber, sier Thomas.

Cir.Cuz understreker at de lager musikk de selv liker, og som fansen deres vil ha. Dersom det ikke oppfyller kriteriene anmelderne har for god musikk, får det heller være.

– Den dagen vi får terningkast seks i VG er vi ferdige som artister. For da må vi ha laga noe helt annet enn det vi gjør nå, noe som ikke er oss. Og da tror jeg ikke vi lenger kan stå for det vi gjør, sier Mats.

– Det er jo folket som hører på oss, og streamingtallene sier jo sitt. Disse anmelderne som ikke liker det vi gjør utgjør en mikroskopisk liten del av befolkninga, sier Thomas.

Utypisk Melodi Grand Prix-bidrag

Vi møtte guttene etter endte sceneprøver i Folketeateret. Og de få nervene som hadde bygd seg opp på forhånd, var da som dugg for solen.

– Da vi fikk se hvordan dette blir seende ut hjemme på TV ble jeg utrolig beroliget, og fikk faktisk litt troa på at dette kan gå bra, sier Thomas.

– Vi spiller mange konserter i løpet av et år, og står på mange ulike scener, men det er noe helt annet med alt opplegget rundt MGP, sier Mats.

– Vi er ikke vant til å øve så mye før vi går på scenen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Cir.Cuz

Mats Melbye og Thomas Pedersen i Cir.Cuz ankommer Folketeateret for sceneprøver. I kveld står de på scenen med låta «Hele Verden».

Foto: Rikke Askersrud / NRK

Duoen er noe uenige om hvorvidt de egentlig passer inn i Melodi Grand Prix.

– En av anmelderne som tok for seg årets MGP-låter kalte «Hele Verden» for «svensk harrypop», og jeg mener – det er jo få land som har så stor suksess i Eurovision som Sverige, så det tar jeg som et enormt kompliment i denne sammenhengen, ler Thomas.

– I forhold til de andre bidragene i år representerer vi kanskje noe litt annet, og sånn sett passer vi jo ikke inn. Men man vet jo aldri hva folket vil ha, sier Mats.

– Håper folk liker at vi synger på norsk

De anser sitt sterkeste kort i konkurransen for å være det faktum at de er ett av to bidrag i årets MGP som synger på morsmålet.

– Vi håper jo selvfølgelig at det er noe folk ønsker seg, og så får vi bare håpe at norskspråklige sanger i Melodi Grand Prix ikke var noe som døde ut med Jahn Teigens «Optimist», flirer Thomas.

– Det blir hard konkurranse, men vi går for seier, sier Mats.

I kveld gir altså Cir.Cuz alt de har på norsk, med et håp om at terningene triller riktig denne gangen og gir dem sjansen til å spille for fullt hus i Oslo Spektrum neste helg, da det er duket for årets MGP-finale.

Cir.Cuz ser du i kveldens semifinale direkte på NRK1 kl 20.55.