NRK Meny
Normal

Har med seg landets beste isdansere på scenen

Et av årets MGP-bidrag går for en gammel seiersoppskrift når de i kveldens semifinale slåss om finalebillett til Oslo Spektrum.

TIMBRE

I kveld står TIMBRE & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein står i kveld på scenen med to av landets beste isdansere.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Jeg vet ikke helt hvordan ideen kom opp, men det passer i alle fall tematikken i låta vår godt, sier Anders Bratterud, bedre kjent som TIMBRE.

Da sceneshowet til «Frozen By Your Love» skulle settes sammen, så ikke TIMBRE, Frikk Heide-Steen og Ida Stein seg nøyd med lys, kostymer og koreografi. De kronet rett og slett verket med to av landets beste kunstløpere.

– Vi håper folket synes dette er like kult som oss, sier Bratterud.

Og tar man et lite dykk i Eurovision-historien, tyder mye på at å innlemme isdansere i sceneshowet er et sjakktrekk. Dima Bilan, som sang Russland til seier i 2008 med låta «Believe», haddde nemlig med seg den olympiske mesteren i kunstløp, Jevgenij Pljusjtsjenko, på scenen.

– Jeg var ikke klar over at noen hadde hatt med isdansere på scenen tidligere, men dette må jo bety at det blir seier på oss i år, ler Bratterud.

Se Dima Bilans «Believe» her:

– Føles som å stå på skøyter i smør

Hilde Aaby og Madeleine Daleng er blant Norges fremste kunstløpere. Når de i kveld er en del av TIMBRE & co sin opptreden, får publikum for første gang se piruetter med skøyter på beina på den norske MGP-scenen.

–Det er veldig morsomt å få være med på dette, sier Aaby.

Hun understreker at underlaget de beveger seg på i denne sammenhengen, er noe ganske annet enn den vante skøyteisen.

– Vi står på hver vår lille platting, hvor det øverste laget er laget av plast, forklarer hun.

– Den beste beskrivelsen jeg har på det er at det føles som om man står på skøyter i smør.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Isdanser TIMBRE

Madeleine Daleng er en av to isdansere som står på MGP-scenen i år. Hun og Hilde Aaby skal være en del av TIMBRE & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein sitt nummer.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

Nervene i sjakk

Torsdag var Bratterud, Frikk Heide-Steen og Ida Stein i Folketeateret for å se alle timene med øving og de ulike komponentene kulminere til et helhetlig sceneshow. Og etter å ha gått gjennom TV-opptak av opptredenen, var samtlige aktører godt fornøyde.

– Det er selvfølgelig rart å se seg selv på en TV-skjerm, men legger man det til side, må jeg si det var veldig betryggende. Jeg er mindre nervøs nå enn jeg var på onsdag, sier Heide-Steen.

TIMBRE

Frikk Heide-Steen, Anders Bratterud (TIMBRE) og Ida Stein gleder seg til kveldens semifinale.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

De tre artistene kom sammen nettopp for Melodi Grand Prix, og nå er målet at reisen deres sammen ikke skal ende riktig ennå.

– Målet har hele tiden vært å komme til finalen. Der blir sceneshowet større og låta kommer mer til sin rett i Oslo Spektrum, sier TIMBRE.

I kveld kan du se TIMBRE & Frikk Heide-Steen feat. Ida Steins opptreden i semifinalen direkte på NRK kl 20.05.