Hopp til innhold

Hanne Hoftun blir MGP-kommentator

NRKs kommentator i årets internasjonale Grand Prix-finale har fulgt med på sirkuset så lenge hun kan huske.

Hanne Hoftun
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Hanne Hoftun og Per Sundnes

Hanne Hoftun og Per Sundnes er programledere for Adresse Beograd

Foto: Ole Kaland / NRK

Det blir kvinnelig kommentatorstemme i Eurovision-finalen i Beograd i mai. Nylig slapp NRK nyheten om at radioprogramleder Hanne Hoftun - kjent fra blant annet Nitimen og Reiseradioen - tar over stafettpinnen etter Per Sundnes.

Stjernelag

- Dette er en drømmejobb for meg som synes Grand Prix er så moro, sier Hoftun, som mener Norge stiller med et sternelag i årets finale.

- Det blir girl power i Serbia.Vi har en veldig god sang skrevet av Mira Craig, og Maria Haukaas Storeng som er en strålende og artist og morsom jente, også håper jeg selvfølgelig at det blir ekstra stas med en kvinnelig kommentator i tillegg!

Nå først skal Hanne Hoftun være programleder i Adresse Beograd-programmene fire tirsdager framover. Her presenterer hun årets finalebidrag sammen med Per Sundnes, som fortsatt blir å se i MGP-sammenheng.

Hanne Hoftun

Hanne Hoftun som programleder i en av Nitimens sendinger

Foto: Helge Gjertveit / NRK

Programleder i radio

Selv om hun er ny i kommentatorrollen, er Hanne Hoftun langt fra ukjent med å sitte bak mikrofonen. Hun har jobbet som journalist i NRK siden 1998, først og fremst i radioen. Blant annet har hun vært programleder for Reiseradioen, Nitimen, Norsktoppen og Øde øy.

Etter at hun begynte i NRK har hun i tillegg til å skrive for nettsidene til Melodi Grand Prix også vært en del av den norske delegasjonen på de siste to internasjonale finalene. Fan av Melodi Grand Prix har Hoftun imidlertid vært nesten så lenge hun kan huske.

Hanne Krogh gratulerte

- Det var stor fest hjemme i stua når det var internasjonal finale på TV. Pappa pleide å ta på seg smoking, og så laget han stemmesedler til hele familien, minnes Hanne.

Under den norske finalen i 1985 fikk hun autografen til sin navnesøster Hanne Krogh i Bobbysocks.

- Den har jeg spart på i alle år, og det var derfor veldig spesielt og stort for meg da jeg nå fikk hilsen med gratulasjon på SMS fra Hanne Krogh, smiler Hoftun.

- Knytter Europa sammen

- Først og fremst ser jeg på MGP som en morsom begivenhet som knytter Europa sammen, og innimellom dukker det opp noen veldig bra sanger som fester seg hos folk og blir store slagere.

Imidlertid ser hun én ulempe ved å være kommentator under finalen:

- Det eneste som er litt dumt er at jeg går glipp av MGP-festen jeg selv pleier å arrangere hvert år!