Presidentens svigersønn blir ESC-pauseunderholdning

Først satte president Aliyev sin kone til å lede Eurovision i hjemlandet, nå offentliggjør Aliyevs svigersønn at det er han som skal stå for pauseunderholdningen.

Emin

Emin er svigersønnen til presidenten i Aserbajdsjan. Nå skal han i følge seg selv, delta som pauseunderholdning i finalen i Eurovision Song Contest.

Foto: Pressebilder

Mens publikum stemmer og disse telles opp under de internasjonale finalene i Melodi Grand Prix, skal publikum underholdes. Det er opp til vertsnasjonen å bestemme hvordan dette gjøres.

I finalen i Dublin i 1994 tok for eksempel en ukjent dansegruppe scenen, og fremføre et syv minutter langt dansenummer, helt ulikt noe man hadde sett før. De kalte det «Riverdance».

På få måneder ble «Riverdance» et internasjonalt fenomen, dansegruppa la ut på en verdensomspennende turné og oppnådde stor internasjonal anerkjennelse.

Da Norge arrangerte Eurovision Song Contest på hjemmebane i 2010, bidro flashmober rundt i hele Europa til at «Glow» ble en stor snakkis blant folk i de tusen, for ikke å si millioner av hjem.

Presidentfamilien involvert

I år er det Aserbajdsjan som er vertsnasjon for den store sangkonkurransen. Landet har allerede mottatt sterk kritikk for brudd på menneskerettigheter og for myndighetenes strenge og kontrollerende grep om sitt folk.

Det statlige engasjementet gjelder i høyeste grad også Eurovision Song Contest. President Ilham Aliyev, en mann som arvet presidentembetet av sin far, har for eksempel satt sin kone til å lede komiteen som styrer Eurovision Song Contest.

Svigerfamilien bidrar også

Nå har hans svigersønn, artisten Emin som er gift med presidentens datter Leyla Aliyeva, offentliggjort at han er den som skal stå for årets pauseunderholdning i finalen, den 26. mai.

– Å få en gjesteopptreden i Eurovision i mitt eget hjemland må være den største muligheten jeg noensinne har fått, skriver Emin på sin offisielle hjemmeside.

– Hvor ofte skjer det? En gang i livet, og det føles helt fantastisk. Jeg klarer ikke helt å forestille meg hvordan det vil være å spille for over hundre millioner mennesker, men jeg gleder meg veldig, skriver han videre.

Eurovision Song Contest har hatt rundt 120 millioner tv-seere de siste årene.

Emins planlagte opptredenen har foreløpig ikke blitt bekreftet fra offisielt hold i Eurovision Song Contest.

Se Emin gjøre låten «Falling» her: