A1

Det er duket for norsk-britiske fusjoneringer når A1 inntar MGP-manesjen!

A1
Foto: Fredrik Arff/NRK/Dinamo

Hør en smakebit av låta her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

A1 er tilbake - uten midtskill og med nye sanger på repetoiret! Etter å ha oppløst seg selv i 2002, annonserte det norsk-britiske guttebandet sitt comeback i sommer. Nå er de klare for Melodi Grand Prix, med den selvsnekrede låta «Don't Wanna Lose You Again».

- Sangen handler om å miste noen, og at man er villig til å gjøre hva som helst for å vinne henne tilbake og for ikke å miste henne igjen, forklarer Mark Read fra A1 til nrk.no.

Sammen med norske Christian Ingebrigtsen og britiske Ben Adams utgjør han A1 anno 2009. Briten Paul Marazzi utgjorde også en del av mannskapet da bandet ble unnfanget i 1998, men er ikke med i dagens line-up.

Til topps med A-has «Take On Me»

A1 opplevde stor suksess både i Storbritannia og Norge, og ble for mange selve definisjonen på datidas «boybandfenomen». Debutalbumet Here We Come (1999) solgte til gull i Storbritannia, og anderalbumet The A-list (2000) inneholdt to låter som klatret helt til topps på de britiske hitlistene; «Same Old Brand New You» og «Take On Me». Sistnevnte var en coverversjon av A-has sang fra 1985. A-has originalversjon landet for øvrig «bare» en andreplass på de britiske hitlistene i sin tid.

I 2001 vant A1 en BRIT Award for «Best British Breakthrough Act», og året etter slapp de sitt tredje og foreløpig siste studioalbum, Make It Good.

Nå er gutta altså MGP-klare, ti år etter at de slapp debutalbumet. Ben Adams er ikke tvil om at det måtte bli en "norsk" MGP-debut, skulle de først delta:

- Vi har vært i Norge så mange ganger at vi føler oss halvt norske, gliser han.

Don’t Wanna Lose You Again
Framføres av Christian Ingebrigtsen, Mark Read og Ben Adams
Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Mark Read, Ben Adams og David Eriksen.

A1

A1 i kampklar positur før Melodi Grand Prix. Jolly good!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK