– Det har vært en lang reise

Erlend Bratlands MGP-låt, «Thunderstruck», handler om å vokse opp og bli tryggere på seg selv. – Tenårene var tøffe. Låta forteller om reisen jeg har hatt og er veldig personlig for meg, sier han.

Erlend Bratland

I 2008 vant en 17 år gammel Erlend Bratland Norske Talenter og bergtok hele Norge. Så ble det plutselig stille. Når han nå står på scenen i MGP-finalen førstkommende helg, er det med en personlig låt som forteller om noen tunge år. – Jeg er mye mer selvsikker i dag, sier han.

Foto: NRK/NTB Scanpix / NRK

– Dette er en veldig personlig låt. Når jeg står der på scenen i Spektrum mener jeg hvert ord. For meg er akkurat det viktig, sier Erlend Bratland.

– Denne låta handler om å være usikker i fortida, vokse opp og bli tryggere på seg selv. Dette er noe jeg har opplevd, og jeg tror andre også kan kjenne seg igjen, sier han.

I tillegg til å være en låt Bratland håper kan treffe mange der ute med sitt budskap, er «Thunderstruck» en av bookmakernes favoritter til å stikke av med seieren i Melodi Grand Prix 2015.

– Man håper jo alltid at andre skal like det man lager. Å være bookmakerfavoritt er én ting, men jeg må jo uansett bare levere der og da. Jeg gleder meg til å vise meg fram for det norske folk igjen, sier MGP-artisten.

Skrev låta på en halvtime

«Thunderstruck» er skrevet av Bratland i samarbeid med låtskriverparet Joy og Linnea Deb fra Sverige.

– Da de først presenterte melodien for meg blacka jeg helt ut. Men så gikk jeg på hotellrommet, roa meg ned og så kom teksten på en halvtime, sier Erlend.

Ekteparet Deb har blant annet Robin Stjärnbergs «You», Sveriges vinnerlåt fra 2013, på merittlista, og Bratland får ikke fullrost dem.

– De fikk meg til å slappe av, senke skuldrene. Jeg klarer ikke å samarbeide med folk jeg ikke liker personlig, særlig med tanke på at jeg utleverer meg selv på den måten i teksten, sier han.

To finalekort

I tillegg til «Thunderstruck» står Joy og Linnea Deb også bak en av forhåndsfavorittene i Sverige – Måns Zelmerlövs «Heroes». Ekteparet kan altså hypotetisk sett få to låter med i den internasjonale finalen.

– Det hadde selvfølgelig vært kjempegøy om begge vant i hvert sitt land. Men det er våre babyer vi snakker om, så det går ikke an å favorisere en av låtene. Vi går for delt førsteplass, sier Joy Deb.

Et videre samarbeid med Bratland håper de uansett på.

– Erlend er så ydmyk. Vi hadde det så gøy sammen da vi lagde låta, og i tillegg synger han som en gud, sier de.

«Thunderstruck» kjemper om seier i MGP 2015 lørdag 14. mars.