Hopp til innhold

1 250 000 så MGP-finalen

Seertallene for årets Melodi Grand Prix-finale er de beste på flere år.

Mørland & Debrah Scarlett vant kveldens MGP-finale med «A Monster Like Me».

Etter at seertallene for den norske finalen har vært under millionen de to siste årene, gjør de et realt byks i år. Tallene viser at 1 250 000 fikk med seg at «A Monster Like Me» med Mørland og Debrah Scarlett tok seieren i Oslo Spektrum.

Dette er de beste tallene for en norsk MGP-finale siden 2011.

– Formidabelt

Stian Malme

NRKs prosjektleder for Grand Prix Stian Malme er strålende fornøyd med seertallene.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Sendingen til NRK1 hadde dermed en markedsandel på 69,8 prosent, og da vinneren ble kåret fulgte 1 390 000 seere med på sendingen.

Prosjektleder Stian Malme i NRK sier at han er strålende fornøyd med tallene.

– Det er helt formidabelt, og utrolig gøy for norsk musikk, sier han.

Malme tror at de forbedrede seertallene kan skyldes bedre kommunikasjon i forkant av finalen, et godt show, god spredning i musikksjangere og at konkurransen fra andre kanaler muligens ikke var like hard i år.

– Vi vet at det er stor interesse for Melodi Grand Prix i Norge, sier han.

Droppet delfinalene

Etter flere år med delfinaler rundt om i Norge, var det i år en mer klassisk norsk finale , med elleve deltakende bidrag i Oslo Spektrum, akkompagnert av Kringkastingsorkesteret.

Malme tror ikke at fraværet av delfinaler er årsaken til at interessen for finalen var såpass stor i år.

– Vi har hatt høye seertall på delfinalene tidligere, og det er stor sannsynlighet for at de kommer tilbake igjen et annet år, sier han.

Analysesjef Kristian Tolonen i NRK sier at MGP i høyeste grad er tilbake med de seertallene de tradisjonelt har hatt, etter at fjorårets seertall var de dårligste noensinne.

– Det er spesielt interessant å se at seerandelen er aller høyest blant tenåringer, og at snittalderen er 48 år. MGP er dermed både stort og ungt, sier Tolonen.

Dermed blir det Mørland & Debrah Scarlett som reiser til Wien i mai for å representere Norge og forsøke å kvalifisere seg til den internasjonale finalen 23. mai.

Her kan du se oversikt over hvilke andre artister som sendes til Wien når Eurovision Song Contest arrangeres for 60. gang.

Artikkelen oppdateres