Hopp til innhold

Fristen for å nominere kandidater til den kvenske språkprisen går snart ut

Har du forslag til kandidater til den kvenske språkprisen? Da må du skynde deg. Fristen går ut i morgen, sier seniorrådgiver i Språkrådet Pål Kristian Eriksen.

Kvensk språkpris for 2021 går til Kvenungdommen-Kvääninuoret og deles ut digitalt.

Kvensk språkpris for 2021 går til Kvenungdommen - Kvääninuoret og deles ut digitalt.

Les på kvensk: : Ennää vähä aikkaa ehđottaa kielipalkinon saajaa

Hva har språkmedarbeiderne Eira Söderholm og Agnes Eriksen til felles med journalist Liisa Koivulehto og den kvenske ungdomsorganisasjonen Kvenungdommen – Kvääninuoret?

De har alle vunnet Språkrådets kvenske språkpris, som annethvert år deles ut til en enkeltperson, organisasjon eller institusjon som har gjort en betydningsfull innsats for det kvenske språket. Forrige gang den ble delt ut var 2021, som vil si at det i år er klart for prisutdelingen igjen.

Seniorrådgiver i Språkrådet Pål Kristian Eriksen sier at man allikevel må skynde seg om man vil nominere noen til språkprisen. Fristen går nemlig ut i morgen, den 31. januar.

– Vi vil gjerne få flere forslag, sier Eriksen.

Liisa Koivulehto i midten

Journalist Liisa Koivulehto vant språkprisen i 2019.

Foto: Anne Mari Rahkonen Berg / NRK

Spennende enkeltpersoner har blitt nominert

Eriksen vil ikke avsløre hvor mange forslag Språkrådet allerede har mottatt, men kan si at både enkeltpersoner og organisasjoner har blitt nominert. Han kan også avsløre at de har fått flere interessante forslag.

– Blant nominerte er det noen spennende enkeltpersoner så juryen vil få noen artige kandidater å velge imellom.

I år består juryen av nestleder for Kvenungdommen Kaisa Sundelin, språkmedarbeider for Kvensk institutt Mari Keränen og daglig leder for Kvensk språksenter i Vadsø, Raymond Olufsen.

– Vi prøver alltid å ha folk i juryen som har kunnskap om det kvenske språket. I år er alle tre involvert i det kvenske språkarbeidet.

Les også: Agnes Eriksen og Eira Söderholm får kvensk språkpris

kvensk språkpris
kvensk språkpris

Som alltid, blir prisen delt ut på den kvenske språkdagen 26. april. På grunn av pandemien skjedde forrige prisutdeling under et digitalt arrangement, men i år kan det godt hende at Språkrådet holder et fysisk arrangement.

– Vi er fortsatt i tenkeboksen.

Man må sende sitt forslag innen 31. januar til e-postadressen post@sprakradet.no. Forslag og begrunnelse kan skrives på kvensk, finsk eller norsk, står det på Språkrådets nettside.

Styret i Kvenungdommen/Kvääninuoret
Foto: Inger Marie Blomli