NRK Meny
Normal

Ville du selv flyttet til Ylvingen?

- Oi!? Jeg reiser dit jobben tar meg jeg ... Men jeg er glad i byen altså, jeg er en byjente.

"Marit" Line Verndal
Foto: Antonia Pambou / NRK

- Jeg kunne reist dit i ferien, men det ville nok vært vanskelig å jobbe som skuespiller på Ylvingen, sa Line Verndal i kveldens Redaksjon EN.

SE Torsdagens Redaksjon EN

Line Verndal (Marit), Hallvard Holmen (Roy), regissør og produsent møtte i kveldens program for å forsøke å forklare fenomenet "Himmelbå", tidenes dramasuksess - fra ei lita øy i nord?

Hele 63 prosent av alle tv-seere fulgte avslutninga på Ylvingen søndag. I gjennomsnitt har mer enn 1,2 millioner nordmenn fulgt med på serien. Så hvordan opplevde de involverte det hele?

Line Verndal i Redaksjon EN

Line Verndal i Redaksjon EN.

Foto: NRK

- Alt er så vakkert der, det er som om det grønne blir litt grønnere og det blå blir litt blåere. Vet ikke hva det er, men alt er litt klarere og vakrere der oppe, sier Verndal.

Du bodde der et helt år med en liten baby - hvordan var det?

- Det var heftig, men jeg fikk masse god hjelp av barnevakt og NRK, så det gikk veldig fint.

Hva er det med Himmelblå?

Hallvard Holmen i Redaksjon EN.

Hallvard Holmen i Redaksjon EN.

Foto: NRK

- Jeg tror serien treffer folk i hjertet. Den er lett å kjenne seg igjen i. Alle kjenner et tilsvarende samfunn i Norge, sier Hallvard Holmen som spiller Roy i serien.

- Serien favner veldig bredt. Den er ujålete og realistisk. Norge er jo en "liten bygd".

Det er en nokså langsom serie?

- Det er noe helt spesielt med å bo på et slikt sted. Vi blir preget av å være på det samme stedet hele tiden, og jeg tror inspillingen også ble preget av stedet Ylvingen.

Lykkelig ordfører

Også Vega kommune har fått merke Himmelblåsuksessen.

- Vi merker oppmerksomheten veldig. Det bor 32 personer på Ylvingen, og vi håper på at det kanskje blir flere nå. Vi håper iallefall at noen ønsker å investere i området her oppe. Vi har en fantastisk mulighet, sier ordfører i Vega Kommune André Møller.

Redder serien Øya?

- Den klarer seg vel uten serien, men den er viktig for oss, ja. Og den har allerede hjulpet oss.

Se siste episode av serien i Nett-TV

Hva er det med Himmelblå?

Kulturstrøm

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold